1. Home
  2. /
  3. Planten in pot
  4. /
  5. Rhipsalis mix 30 cm in Kokodama® – 3 stuks

Rhipsalis mix 30 cm in Kokodama® – 3 stuks

37.95

Met deze mooie Rhipsalis mix in trendy handgemaakte hangpotten van Kokodama® creëer je een natuurlijke sfeer!

Hoogte: ±30 cm
Potmaat: Ø 15 cm
.

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Rhipsalis mix bestaat uit 3 verschillende soorten: Rhipsalis Hatoira, Rhipsalis Horrida en Phipsalis Cassutha Oasis. De Rhipsalis is familie van de cactus. Van oorsprong komt deze plant uit Brazilië.  Het is een heel makkelijk te verzorgen hangplant. Deze planten worden geleverd in Kokodama hangpotten van kokosvezel. Dit is dé nieuwe trend! Altijd plek voor deze hangplanten! De Rhipsalis kan je bijna overal zetten/hangen.  Deze plant kan op een warme lichte zonnige plek, maar kan ook wat schaduwrijke plekken goed aan. Ideale temperatuur is tussen de 15-21°C.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Rhipsalis nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Rhipsalis houdt water vast in de lange slierten. Geef pas weer water als de potgrond echt helemaal droog is. De Rhipsalis krijgt liever kleine beetjes water dan in één keer heel veel. In de winter kan deze plant weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef zeker geen water op de slierten.
Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Voeding
|
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Extra voeding is voor de Rhipsalis niet echt nodig. Wil je toch extra voeding geven doe dit dan één keer in de maand en dan ook alleen in de lente en zomer.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Rhipsalis hoeft niet vaak verpot te worden. Één keer in de  drie jaar of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. . Doe dit bij voorkeur in het voorjaar.
Snoeien
De stengels van de Rhipsalis groeien snel, deze kunnen in de lente gewoon geknipt worden.
Giftig
De Rhipsalis is een giftig plant. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Rhipsalis is een licht luchtzuiverende plant. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
Ziektes en problemen
Een Rhipsalis in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Kokodama
In een mooie hangpot die bestaat uit kokosvezel en andere natuurlijke materialen van Kokodama® met een macramé ophangtouw. De Kokodama is een 100% fair trade product. Het wordt gemaakt door de lokale bevolking en kansarme vrouwen uit Sri Lanka. De stichting Kokodama geeft ook een deel van de winst aan lokale projecten in Sri Lanka.

Deze Rhipsalis komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu