1. Home
  2. /
  3. Makkelijke & Sterke Kamerplanten
  4. /
  5. Koffieplant (Coffea Arabica) 25 cm

Koffieplant (Coffea Arabica) 25 cm

18.89

Uitverkocht

Een echte koffieliefhebber kan niet zonder een Arabica koffieplant in huis.

Hoogte: 25 cm
Potmaat: Ø 12 cm
Klik hier voor onze Plantada Deal!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Waterbehoefte: De grond van de Koffieplant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.Deze Koffieplant (Coffea Arabica) heeft mooi glanzend donkergroen blad en dunne stelen. Dit is dé echte koffieplant en de meest smaakvolle koffiesoort. Verwacht overigens niet dat je thuis koffie kan gaan oogsten, deze plant is vooral leuk om naar te kijken. Een leuk en uniek cadeau voor de echte koffieleut.
Verzorging: Makkelijk.
Standplaats: De Koffieplant staat graag op een warme en lichte plek. Direct zonlicht kan, maar niet te lang en laat de plant er wel eerst aan wennen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen 18-25°C.
Waterbehoefte: De grond van de Koffieplant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.

Sproeien: Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Giftig: De Koffieplant zelf is niet giftig, maar de boon daarentegen is wel giftig.
Fair Flora: Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu.  Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!
Plantada-tip: Na bestuiving ontstaan er rode bessen, waarin zich 2 zaden ontwikkelen tot de welbekende koffiebonen. De plant bestuift zichzelf, waarbij na ongeveer 15 weken vanaf het bloeien, koffievruchten zullen ontstaan. Hij bloeit vanaf zijn 3e jaar en blijf tot zijn 10e jaar koffiebonen produceren. In huis maakt hij geen besjes.

Deze Koffieplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu