1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten
  4. /
  5. Kangoeroevaren (Microsorum Diversifolium) 40 cm – 2 stuks

Kangoeroevaren (Microsorum Diversifolium) 40 cm – 2 stuks

34.79

Bij de Kangoeroevaren is geen blad hetzelfde!

Hoogte: ±40 cm
Potmaat: Ø 17 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Kangoeroevaren (Microsorum Diversifolium) heeft heldergroene langwerpige bladeren, die diep ingesneden en sterk glanzend zijn. De plant groeit met uitlopers, waaraan de nieuwe bladeren groeien. De Microsorum is een sterke varen en heeft een bijzonder mooie bladvorm. Deze plant heeft ook stevige zwarte bladstelen. Deze varen vindt zijn oorsprong in Australië. Zet de Kangoeroevaren op een halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 20-30°. Hij wordt geleverd in hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten. Profiteer van onze Plantada deal!


# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Kangoeroevaren nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond.De grond van de plant altijd licht vochtig houden. Zorg er wel voor dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Laat de kluit niet uitdrogen. Geef geen water in het hart van de plant, maar vanaf de zijkant.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Kangoeroevaren is geen snelle groeier en heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Kangoeroevaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee à drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Kangoeroevaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Kangoeroevaren is giftig. Bij inname kan het een irriterende en allergische reactie veroorzaken.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze Kangoeroevaren is luchtzuiverend. Hij staat niet in de top 10, maar behoort zeker wel in het rijtje luchtzuiveraars. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnenHij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Kangoeroevaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De plant houd niet zo van verplaatsen, als je veel plezier van deze plant wil hebben geef hem dan een vaste plaats.

Deze Kangoeroevaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.

 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu