1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Kalanchoë Tomentosa (Pandaplant) 28 cm – 2 stuks

Kalanchoë Tomentosa (Pandaplant) 28 cm – 2 stuks

23.95

Deze Kalanchoë Tomentosa (Pandaplant) is een aaibaar plantje!

Hoogte: 28 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Kalanchoë Tomentosa (Pandaplant) heeft kleine dikke groengrijze bladeren, die zacht en behaard zijn. Dat maakt deze vetplant apart en zeer herkenbaar. Verwacht ook geen bloemen bij deze plant. De Kalanchoë kan je bijna overal zetten. Van een zon- tot schaduwplek. Zolang het niet vriest, kan de Kalanchoë Tomentoasa ook gerust buiten staan.. De Kalanchoë produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer! Ideale temperatuur is  tussen de 10-25ºC. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Kalanchoë nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Kalanchoë Tomentosa heeft niet veel water nodig, hij slaat water op in de dikke blaadjes. Laat de grond tussen twee gietbeurten volledig uitdrogen. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen droge lucht en mag je nooit besproeien.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Kalanchoë Tomentosa heeft geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Kalanchoë Tomentosa groeit langzaam. Verpotten is daarom niet vaak nodig. Verpot hem ongeveer één keer in de drie jaar met universele potgrond of speciale potgrond voor cactussen en vetplanten. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Wordt de Kalanchoë Tomentosa te hoog, dan kan je hem snoeien. Verwijder ook de dode blaadjes, want dan ziet de plant er veel mooier uit.
# Giftig
Het sap in de bladeren en stengels van de Kalanchoë is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
De Kalanchoë Tomentosa heeft geen luchtzuiverende eigenschappen.
# Ziektes en problemen
Een Kalanchoë Tomentosa in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole.
# Plantada-tip
De Kalanchoë is heel makkelijk te stekken.

Deze Kalanchoë Tomentosa komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu