1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Hazenpootvaren (Humata Tyermannii) 35 cm – 2 stuks

Hazenpootvaren (Humata Tyermannii) 35 cm – 2 stuks

34.69

Deze Humata Tyermannii is met zijn grillig behaarde uitlopers zeer decoratief.

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 17 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Hazenpootvaren (Humata Tyermannii) heeft groene veerachtige blaadjes. Het blad is eerst frisgroen en later donkergroen. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn dunne behaarde rizoom dat over de grond en de rand van de pot kruipt Het is daardoor een zeer decoratieve plant. Hoe ouder de plant is, hoe mooier de sierwaarde. De Hazenpootvaren houdt van een halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. De ideale temperatuur is tussen de 12-20°C. Hij wordt geleverd in hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Hazenpoot nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Net als de meeste varens heeft ook deze Hazenpootvaren veel water nodig. De grond van deze plant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen. Geef water op de aarde en niet in het hart van de plant.
# Sproeien
Deze Hazenpootvaren houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Deze Blauwvaren is een prima plant voor je badkamer.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Hazenpootvaren heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Hazenpootvaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee à drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Hazenpootvaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Hazenpootvaren is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze Hazenpootvaren is zeer luchtzuiverend. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Hazenpootvaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De wortels van deze varen worden rizomen genoemd. Ze groeien boven de grond en mogen niet onder de potgrond bedekt worden.

Deze Hazenpootvaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu