1. Home
  2. /
  3. Luchtzuiverende Kamerplanten
  4. /
  5. Goudpalm XL (Areca Dypsis Lutescens) 110 cm in pot Elho b.for soft antraciet

Goudpalm XL (Areca Dypsis Lutescens) 110 cm in pot Elho b.for soft antraciet

43.69

De populaire Goudpalm is een uitbundige palm. Groot en groen, maar niet té ruig.

Hoogte: ±125 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Goudpalm heeft heldergroene geveerde bladeren. De dunne rietachtige bladstengels komen rechtstreeks vanuit het midden van de plant en groeien omhoog. Het is één van de bekendste palmsoorten. Er worden verschillende namen gebruikt voor deze palm, zoals: Arecapalm, Dypsis lutescens, Rietpalm of Vlinderpalm. Zet de Goudpalm op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Bij te veel zonlicht worden de bladeren geel. Ideale temperatuur is tussen de 18-25°C. De Goudpalm heeft een hekel aan tocht en probeer ook niet teveel tegen de bladeren aan te lopen. Koop deze Goudpalm voor een voortdurend vakantiegevoel thuis!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Goudpalm nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Goudpalm altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden lauw water te geven, in plaats van veel in één keer. Geef de palm in de zomer twee à drie keer per week water en in de winter één keer per week. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Deze tropische plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Hoe meer hoe beter!
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Goudpalm kan je vanaf de lente tot einde zomer één keer per maand voeding geven. Van oktober tot maart is het niet nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot deze Goudpalm eens in de twee jaar. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een palm maakt bovenaan nieuw blad aan en de onderste bladeren sterven dan af. Verwijder de oude bladeren zo kan hij al zijn kracht in het nieuw blad steken. Knip de bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af. Knip ook regelmatig de bruine puntjes weg.
# Giftig
De Goudpalm Is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Goudpalm is één van de meest luchtzuiverende planten. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Goudpalm in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De onderste bladeren zullen bruin worden en afsterven. Knip deze dan weg: er komen vanzelf nieuwe bladeren aan de bovenkant.
# Sierpot
Elho b.for soft rond antraciet met een matte finish heeft een strak design, waarbij de zachte ronde vorm centraal staat. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Goudpalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu