1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Goudpalm in pot antraciet 100 cm

Goudpalm in pot antraciet 100 cm

31.95

De Goudpalm (Arecapalm) bestaat uit een aantal rietachtige stengels met lichtgroene, smalle en puntige bladeren. In een moderne en tijdloze pot van Elho B.for Soft antraciet.

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 21 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Goudpalm is dankzij zijn tropische uiterlijk een populaire palm. De Goudpalm heeft verschillende namen zoals Arecapalm, Dypsis of Goudvruchtpalm. Deze palm bestaat uit rietachtige stengels met smalle, puntige helder groene bladeren. Hij heeft geen stam en de bladeren groeien rechtstreeks uit de grond. Ze groeien omhoog in een fraaie groene fonteinvorm. De Goudpalm heeft bovendien een zeer luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. Daardoor is hij niet alleen decoratief maar ook heel nuttig als kamer- of kantoorplant.
Standplaats: De Goudpalm houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Eigenlijk geldt voor deze kamerplant hoe meer licht hoe beter. Je zet hem dus best voor een raam (op het noorden). In de zomer, wanneer de zon fel schijnt, zet je de plant wat verder van het raam of tijdelijk op een ander plaatsje. Zet de palm nooit op de tocht, hier heeft hij een hekel aan. Hoewel het een binnenplant is, kan je deze palm in de zomer ook prima buiten zetten. Maar laat de palm langzaam wennen door hem steeds wat langer in het directe zonlicht te laten staan. Zodra de temperatuur onder de 5°C komt, kan je hem beter weer binnen zetten.
Water:  Geef bij voorkeur in de zomer 2 x per week en in de winter 1 x per week water. Regelmatig kleine beetjes is beter dan ineens heel veel. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water. Zorg dat de grond van de Goudpalm altijd licht vochtig blijft, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staan. Wanneer de grond geheel uitdroogt, is er kans op onherstelbare schade. Controleer daarom altijd of de grond nog vochtig aanvoelt. Regelmatig besproeien is ook heel belangrijk.
Gitig: De Goudpalm is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu