1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Umbellata (Afrikaanse Vijg) 95 cm

Ficus Umbellata (Afrikaanse Vijg) 95 cm

31.69

Uitverkocht

Deze sterke Ficus Umbellata is in de Japanse cultuur een erg populaire kamerplant.

Hoogte: ±95 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze aparte Ficus Umbellata is een nieuw soort. De Ficus Umbellata heeft groot hartvormig blad op dunne stengels. Het glimmende blad heeft prachtige nerven, maar is wel erg teer. De Ficus staat graag op lichte- tot zonnige plek, vermijd direct zonlicht. Als de Ficus te veel licht krijgt, kan het blad verbranden of kan hij last krijgen van bladverlies. De Ficus is gevoelig voor kou en tocht en heeft het liefst een constante temperatuur. Ideale temperatuur is tussen de 15-22°C. De Ficus is al jaren één van de populairste planten en een bijzonder sterke plant voor thuis of kantoor. Met de juiste verzorging gaat deze plant jaren mee!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Ficus nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Ficus altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen droge lucht. Besproei wel regelmatig, dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid (in de winter), het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Ficus in de lente en zomer ééns per maand wat voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Ficus kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Als de Ficus is een snelle groeier, wanneer hij te groot wordt kan je hem snoeien, zo blijft hij mooi compact. Doe dit bij voorkeur in mei-juni. Je kan natuurlijk altijd geel of lelijk blad verwijderen.
# Giftig
De Ficus is giftig. Het witte sap van de Ficus kan irriterend zijn voor de huid en ogen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Ficus staat in de top 5 van de meest luchtzuiverende planten. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Ficus in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als deze plant eenmaal een plekje heeft gevonden, daarna liever niet meer verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

Deze Ficus Umbellata komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.  


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu