1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Nitida in pot wit 180 cm/semi-hydrocultuur

Ficus Nitida in pot wit 180 cm/semi-hydrocultuur

220.95

Deze sterke Ficus Nitida heeft een volle groene bol op een sierlijke kokerstam. In een grote passende Piza witte sierpot met hydrocultuur systeem. Weinig onderhoud en veel plezier!

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 40 cm
Hoogte: +/- 180 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

De Ficus Nitida is een prachtige plant die door haar unieke vorm in elke ruimte of tuin opvalt. Groen, rijk aan bladeren, niet voor niets is de Ficus al jaren één van de populairste groene kamerplanten. Het blad van de Ficus Nitida lijkt op het blad van de Ficus Benjamina maar is iets korter. De blaadjes zijn groen en langwerpig van vorm. De kweker van deze Ficus heeft de “stam” laten vormen door een netwerk van verschillende strengen die samen één koker vormen. De Ficus is zeer luchtzuiverend, staat in de top 10 van NASA en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Door het semi-hydrocultuur systeem is deze plant ook uitermate geschikt voor op kantoor of restaurant/winkel. De totale hoogte is 180 cm, de Piza sierpot is 78 cm hoog en Ø 40 cm.
Standplaats: De Ficus Nitida is een plant die van zonlicht houdt. Hij houdt er het meest van om in de volle zon/halfschaduw te staan. De Ficus Nitida heeft minimaal 1 tot 3 uur direct zonlicht per dag nodig. Groeit de Ficus teveel naar één richting dan kan je hem af en toe en stukje draaien. Als de Ficus te donker staat heb je meer kans op bladval en zal nieuw blad moeilijker aangroeien.
Water: De Ficus Nitida is overgepot in een vulkanisch substraat met een watermeter erbij. De witte korrels in de pot nemen het water op en geven dit in de juiste hoeveelheid af aan de plant. De watermeter geeft aan hoeveel water er niet is opgenomen door de korrels en nog onderin de pot zit. Als de watermeter zakt naar het minimum niveau dan zit er nog voldoende water in de steentjes om in de winter 2-3 weken niets te hoeven doen en in de zomer 1-2 weken. Indien de watermeter onderin staat wacht je 1-3 weken afhankelijk van het jaargetijde voordat je weer water geeft. Daarna kun je de plant zoveel water geven tot de watermeter weer op optimaal staat.
Semi hydrocultuur: Bij deze techniek wordt onder in de plantenbak een reservoir geplaatst met hydrokorrels, met daarbovenop potgrond. Zo is uw plant een aardeplant, met toch alle fijne voordelen van hydrocultuur. Een groot voordeel hiervan is dat omschakeling van grond- naar waterwortels niet nodig is.
Giftig: De Ficus Nitida is giftig.
PostNL Extra@Home: Dit product wordt volledig opgemaakt en geleverd op afspraak door PostNL Extra@Home. Nadat de afspraak gemaakt is levert de bezorger het product bij jou over de drempel op de juiste plaats in huis. Sta de plant éénmaal op de juiste plek, dan wordt het verpakkingsmateriaal mee terug genomen zodat je nergens omkijken naar hebt!


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu