1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Lyrata 90 cm

Ficus Lyrata 90 cm

31.49

Deze mooie Ficus Lyrata gaat door het leven onder de Nederlandse naam Tabaksplant/Vioolbladplant. Met deze versie met zijn grote, groene bladeren. staat er gelijk wat.

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 21 cm
Hoogte: +/- 90 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

De Ficus Lyrata is een decoratieve kamerplant die het gehele jaar door groen is. Deze plant wordt ook wel Tabaksplant of Vioolbladplant genoemd. Met deze versie met zijn grote, groene leerachtige en glanzende bladeren, staat er gelijk wat. De bladeren zijn nauw aan het begin en breed aan het uiteinde met een golvende rand en zichtbare nerven. De bladeren staan redelijk ver uit elkaar en zijn variabel van vorm en kunnen wel 45 cm lang en 30 cm breed worden. De stam en de takken van de Tabaksplant zijn lichtgrijs tot grijs van kleur. De Lyrata is een redelijk snelle groeier en kan uitgroeien tot een grote kamerplant. Met deze Ficus Lyrata breng je de tropen in huis.
Standplaats: Zet deze Ficus Lyrata op een lichte plek in huis, maar niet in de volle zon. Direct zonlicht kan er voor zorgen dat de bladeren verschroeien. Deze Ficus kan ook overleven met minder licht, maar dan groeien de bladeren langzamer. Hij heeft minimaal 4 a 5 uur zonlicht per dag nodig. Wanneer de Tabaksplant éénmaal een plekje heeft gevonden is het raadzaam om de plant daarna niet meer te verplaatsen. Het kost deze Ficus veel energie om te wennen aan een nieuwe plek. Groeit de Vioolbladplant teveel naar één richting dan kan je de plant af en toe een kwartslag draaien. Voorkomt ook tocht, daar kan de plant niet goed tegen. Zet deze Ficus ook niet te dicht in de buurt van de verwarming.
Water: Geef de Ficus Lyrata niet te veel water, het is verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. De grond dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de groeiperiode die loopt van maart t/m augustus is 2 x per week water geven goed, in de winter kun je terug naar 1 x per week. Is de grond na een week nog behoorlijk nat, dan weet je dat je per keer minder water moet geven. Hoe lichter de Tabaksplant staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast. Zet de plant gerust af en toe onder de douche of in een zomerse regenbui om het stof eraf te spoelen.
Giftig: Deze Ficus Lyrata is licht giftig.

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu