1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Lyrata in pot walnut brown 160 cm

Ficus Lyrata in pot walnut brown 160 cm

177.95

Uitverkocht

Deze mooie Ficus Lyrata gaat ook door het leven onder de Nederlandse naam Tabaksplant. In een trendy grote sierpot van Elho pure beads large walnut brown.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 160 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Ficus Lyrata is een decoratieve kamerplant die het gehele jaar door groen is. Deze plant wordt ook wel Tabaksplant of Vioolbladplant genoemd. Met deze versie met zijn grote, groene leerachtige en glanzende bladeren, staat er gelijk wat. De bladeren zijn nauw aan het begin en breed aan het uiteinde met een golvende rand en zichtbare nerven. De stam en de takken zijn lichtgrijs tot grijs van kleur. De Lyrata is een redelijk snelle groeier en kan uitgroeien tot een grote kamerplant. Op zoek naar een nieuwe eye-catcher in je interieur? Deze trendy kunststof sierpot van Elho zorgt ervoor dat de Ficus Lyrata mooi tot haar recht komt. Style je interieur en tuin met de prachtige ronde, zachte vormen uit de beads collectie. De bloempot is de perfecte toevoeging voor zowel binnen als buiten en is geschikt voor kleine en medium grote planten. De pot is gemaakt van hoogwaardig kunststof waardoor hij in de volle zon geplaatst kan worden zonder dat de kleuren vervagen. Daarnaast is hij makkelijk schoon te maken, weerbestendig en geschikt voor temperaturen tot -40 graden. Wil je deze planten bak buiten gebruiken, vergeet dan niet het doorboorgaatje aan de binnenzijde van de pot door te boren. Dit zorgt ervoor dat het overtollige water wordt afgevoerd.  Met deze Ficus Lyrata breng je de tropen in huis.
Standplaats: Zet deze Ficus Lyrata op een lichte plek in huis, maar niet in de volle zon. Direct zonlicht kan er voor zorgen dat de bladeren verschroeien. Deze Ficus kan ook overleven met minder licht, maar dan groeien de bladeren langzamer. Hij heeft minimaal 4 a 5 uur zonlicht per dag nodig. Wanneer deze Tabaksplant éénmaal een plekje heeft gevonden is het raadzaam om de plant daarna niet meer te verplaatsen. Het kost deze Ficus veel energie om te wennen aan een nieuwe plek. Groeit hij teveel naar één richting dan kan je de plant af en toe een kwartslag draaien. Voorkomt ook tocht, daar kan de plant niet goed tegen en zet deze Ficus ook niet te dicht in de buurt van de verwarming.
Water: Geef de Ficus Lyrata niet te veel water, het is verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. De grond dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de groeiperiode die loopt van maart t/m augustus is 2 x per week water geven goed, in de winter kun je terug naar 1 x per week. Is de grond na een week nog behoorlijk nat, dan weet je dat je per keer minder water moet geven. Hoe lichter de Tabaksplant staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast.
Giftig: Deze Ficus Lyrata is licht giftig
.PostNL Extra@Home: Dit product wordt volledig opgemaakt en geleverd op afspraak door PostNL Extra@Home. Nadat de afspraak gemaakt is levert de bezorger het product bij jou over de drempel op de juiste plaats in huis. Sta de plant éénmaal op de juiste plek, dan wordt het verpakkingsmateriaal mee terug genomen zodat je nergens omkijken naar hebt!


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu