1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Ginseng Bonsai XL 70 cm

Ficus Ginseng Bonsai XL 70 cm

34.25

Deze Ficus Ginseng Bonsai is een mooie miniatuur van de grote variant. Hij heeft een grillig gevormde, vertakte luchtwortel met daaraan stevige, ovale en glimmende blaadjes.

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 70 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze exotische, tropische Ficus Ginseng Bonsai is een miniatuurversie van een volgroeide boom, groen en rijk aan bladeren. Deze Ficus is gekweekt als was het een bonsaiboompje. Het Japanse woord ‘bonsai’ betekent eenvoudig “boom in pot”. Het zijn de designplanten bij uitstek met intrigerend kronkelende wortels, verbluffende vormen en een heel aparte uitstraling. De kronkelige stam wordt ieder jaar dikker. Hoewel ze allemaal op dezelfde manier zijn opgekweekt en vormgegeven, is er niet één hetzelfde. Deze plant gaat jaren lang mee.
Standplaats:  De Ficus Ginseng Bonsai is een tropische plant en niet winterhard. Het is een “binnenplant” die in huis op een lichte plek moet staan, maar ´s zomers ook naar buiten kan (op een zonnige plek). Volle zon is ideaal, maar als de Ficus Ginseng van binnen komt,  moet hij tijdelijk beschermd worden tegen ultraviolette straling en moet hij geleidelijk wennen aan de zon.  Deze Ficus verdraagt geen schaduw en ook geen temperaturen beneden 15 °C.
Water: Geef de Ficus Ginseng Bonsai niet te veel water, het is verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. De grond dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de groeiperiode die loopt van maart t/m augustus is 2 x per week water geven goed, in de winter kun je terug naar 1 x per week. Is de grond na een week nog behoorlijk nat, dan weet je dat je per keer minder water moet geven. Hoe lichter de Bonsai staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast.
Giftig: Deze Ficus Ginseng Bonsai is giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu