1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Bonsai – Ficus Ginseng XL 70 cm

Bonsai – Ficus Ginseng XL 70 cm

46.95

Deze prachtige grote Ficus Ginseng XL ziet er vanuit iedere hoek anders uit.

Hoogte: ±70 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze mooie grote Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng heeft een grillig gevormde S-stam met stevige ovale blaadjes die een beetje glimmen. Het duurt jaren om deze stam te vormen. De wortels van deze Ficus worden gekweekt in China en Maleisië. Daar groeien ze zo’n vijftien jaar, waarna ze door Nederlandse kwekers worden geïmporteerd. Die kweken ze vervolgens af als Bonsai-boompje. Een mooie miniatuur van de vertrouwde grote variant. De Ficus staat graag op lichte plek, vermijd direct zonlicht. De Ficus is gevoelig voor voor plotselinge temperatuurveranderingen, kou en tocht. Ideale temperatuur is tussen de 18-30°C. Haal ook eens een mooie miniatuurboom in huis.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Ficus nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Ficus altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei regelmatig met lauw water, dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid (zeker in de winter), het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Ficus één keer in de week speciale Bonsai-voeding. Geef dit van februari tot en met oktober. In de wintermaanden hoef je de Bonsai niet te voeden.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Ficus kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Bonsai Ficus Ginseng is een langzame groeier, maar om de mooie bonsai-achtige vorm te houden kan je hem regelmatig terug in vorm snoeien, zo blijft hij mooi compact. Doe dit bij voorkeur in het najaar. Je kan natuurlijk altijd geel of lelijk blad verwijderen.
#Giftig
De Ficus is giftig. Het witte sap van de Ficus kan irriterend zijn voor de huid en ogen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Ziektes en problemen
Een Ficus in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als deze plant eenmaal een plekje heeft gevonden, daarna liever niet meer verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

Deze Ficus Ginseng komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu