1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Benjamina Columnar XL op stam (Treurvijg) 105 cm

Ficus Benjamina Columnar XL op stam (Treurvijg) 105 cm

55.49

Uitverkocht

Deze Ficus Columnar op stam is groen en rijk aan bladeren.

Hoogte: ±105 cm
Potmaat: Ø 30 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Ficus Benjamina Columnar heeft een stevig gevormde stam met kort donkergroen ovaal blad met een spitste punt. Deze plant heeft minder last van bladval dan de soorten met lichter blad. Deze Ficus wordt ook wel Treurvijg genoemd. De Benjamina Columnar is een prachtig binnenboompje. Hij staat graag op lichte plek, vermijd direct zonlicht. Bij te weinig licht zal de plant minder snel nieuw blad aanmaken. De Ficus is ook zeer gevoelig voor kou en tocht. Ideale temperatuur is tussen de 15-22°C. Het is een sterke en al jaren een populaire plant voor thuis en kantoor.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Ficus nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Ficus altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen droge lucht. Besproei wel regelmatig, dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid (in de winter), het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Ficus één keer in de twee weken wat voeding. Natuurlijk alleen in de lente en zomer.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Ficus kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Ficus is een snelle groeier, wanneer hij te groot wordt kan je hem snoeien, Hij blijft zo mooi compact. Je kan natuurlijk altijd geel of lelijk blad verwijderen.
# Giftig
De Ficus is giftig. Het witte sap van de Ficus kan irriterend zijn voor de huid en ogen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Ficus staat in de top 5 van de meest luchtzuiverende planten. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Ficus in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als deze plant eenmaal een plekje heeft gevonden, daarna liever niet meer verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

Deze Ficus Columnar komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu