1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Euphorbia Cactus 70 cm

Euphorbia Cactus 70 cm

27.95

Deze mooi vertakte Euphorbia lijkt op de Cowboycactus, maar het is een vetplant met een “cactus”-uiterlijk.  Deze trendy plant oogt heel mooi en is niet veeleisend

Potmaat: Ø 19 cm
Hoogte: +/- 70 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Euphorbia van 70 cm is dé woestijncactus. Hij is bekend uit iedere western die je ooit gezien hebt en hij heeft die bekende kandelaar-achtige vorm. Door zijn vorm en door de stekels denkt men vaak dat de Euphorbia een Cactus is, maar het is een echt een vetplant. Waarin verschilt de Euphorbia met een echte Cactus? Het grote verschil met een Cactus zit hem in het sap binnenin de plant. Een Cactus heeft een reservoir om vocht op te slaan in periodes van extreme droogte. Bij een Cactus bestaat dat vocht uit water, in de Euphorbia zit een melkachtig vocht. De doornen groeien rechtstreeks uit het blad en bij een Cactus groeien de stekels op een soort knobbeltje (areool). Deze mooie vertakte Euphorbia komt uitstekend tot zijn recht op een mooie plek in kamer of kantoor.
Standplaats:  De Euphorbia kan  je in de zon en op plekken met minder natuurlijk zonlicht zetten. In de de zomerperiode kunnen ze ook buiten op het terras staan, laat ze in dit geval wel geleidelijk wennen aan het directe zonlicht. Te weinig zonlicht zal de groei afremmen
Water: Geef de Euphorbia alleen water als de grond helemaal droog is, anders kan de plant gaan rotten. De hoeveelheid water is afhankelijk van de temperatuur. In de zomer is 1 x per 2 weken voldoende In de winter heeft hij een rustperiode en hoef je hem maar 1 x per maand water te geven. Te weinig water leidt zelden tot problemen, daarom is het verstandig te wachten met water geven wanneer je twijfelt. Let wel op want bij te veel water krijgt de cactus last van wortelrot.
Giftig:  De Euphorbia is giftig. De plant bevat wolfsmelk, wat bij beschadiging van de plant vrijkomt. Dit sap kan irritatie aan de ogen en huid veroorzaken.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu