1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Cactus – Euphorbia Erytrea (Cowboycactus) 70 cm

Cactus – Euphorbia Erytrea (Cowboycactus) 70 cm

37.95

Deze stoere vertakte Euphorbia is niet veeleisend en weer helemaal trendy!

Hoogte: ±70 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Euphorbia Erytrea groeit als een zuil rechtop en heeft de bekende kandelaar-achtige vorm met veel kleine vertakkingen. Deze plant is ook wel bekend als de “Cowboycactus”. De Euphorbia is één van de meeste bekende cactussen! Officieel gezien is de Euphorbia helemaal geen cactus, maar een vetplant. Hij komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en behoort tot de wolfsmelk-familie (Euphorbiaceae). De Euphorbia houdt van lichte tot zonnige plaats, maar kan ook zeker donker en droog staan. Deze plant kan in de zomer ook buiten op het terras, maar pas op voor teveel regen en vorst! De Euphorbia is prikkelig, maar niet moeilijk en weer helemaal terug van weggeweest.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Euphorbia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Euphorbia slaat water op in de stam voor droge tijden. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. In de winter kan hij wel twee maanden zonder water. Let altijd op dat de aarde geheel is uitgedroogd, voordat je weer water geeft. De Euphorbia gaat eerder dood aan te veel water dan te weinig.  Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
Deze “schijncactus” kan goed tegen droge lucht. In de winter kan je hem in plaats van water geven wel af en toe besproeien.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Eurphorbia één keer in de maand vanaf de lente tot de zomer een kleine hoeveelheid cactusvoeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Het verpotten van de Euphorbia is niet zo eenvoudig door de stekels, maar pas ook op voor het giftige sap. Verpot hem alleen als het echt nodig is. Één keer in de drie jaar is zeker voldoende. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Euphorbia hoef je niet te snoeien. Als je wilt kun je grote vertakkingen afsnijden en opnieuw planten.
# Giftig
De Euphorbia is giftig. Het witte (melk)sap dat in de plant zit kan irritaties opwekken. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze Euphorbia heeft geen luchtzuiverende werking.
# Ziektes en problemen
Een Euphorbia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Een Euphorbia lijkt op een cactus, maar het grote verschil met een cactus is het sap binnenin de plant. Een Euphorbia heeft een (giftig) melkachtig vocht en bij een cactus bestaat dat vocht uit water.

Deze Euphorbia komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu