1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Echinocactus grusonii in pot 40 cm

Echinocactus grusonii in pot 40 cm

31.95

De Echinocactus grusonii “grootmoedersstoel” is de meest populaire cactus. Deze grote gezellige bol heeft opvallende scherpe stekels.

Potmaat: Ø 26 cm
Hoogte: +/- 40 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

Deze Echinocatus is prikkelig, maar niet moeilijk. De Echinocactus is een Cactus die groeit in een mooie bolvorm, de stekels zijn geplaatst op de ribben en bovenop de plant staan ze dicht op elkaar en vormen daar een kroon. Het maakt ons niet uit of je hem “schoonmoedersstoel”, “egelcactus” of “bolcactus” noemt. Maar aai hem niet! De grote gele doornen zijn even onaangenaam als ze eruitzien: vlijmscherp en keihard. Zeer fraaie Cactus voor een zonnig plekje in huis! Ga voor een stoere look met deze Echinocactus.
Standplaats: Deze Cactus kan zowel op een zonnige als schaduwrijke plaats staan. Maar geef deze Cactus het liefst de zonnigste plek in huis of tuin. Een donkerdere plek kan wel, maar hij doet het beter bij enkele uren direct zonlicht per dag. Hoe meer zonnen-uren, hoe beter! In de zomer kan de plant ook buiten staan. Let wel op bij langdurig regenachtig weer, want teveel water zal voor wortelrot zorgen. Hij kan alle temperaturen hebben, zolang het maar niet vriest. Laat de Cactus in de winter genieten van een rustperiode.
Water: Eigenlijk is er bij deze plant maar één belangrijke regel: niet teveel. Hier geldt hetzelfde als bij de meeste Cactussen: áls je water geeft, doe het dan goed. Zorg dat de aarde zich helemaal vol kan zuigen en geef pas weer water als de plant volledig droog staat. Zomers is 1 x in de 3 weken meestal voldoende. Vooral in de wintermaanden is de waterbehoefte zeer laag, zeker als de schoonmoedersstoel daarbij ook nog in een koelere ruimte staat. Dan is het beter om enkele maanden zelfs helemaal geen water te geven.
Giftig: De Echinocactus is niet giftig. Maar als er witte melk uit een cactus komt is dit wel giftig. Kijk goed uit voor de scherpe stekels!


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu