1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ficus Ginseng Bonsai geënt in pot grijs 30 cm – 2 stuks

Ficus Ginseng Bonsai geënt in pot grijs 30 cm – 2 stuks

28.49

De Ficus Ginseng heeft een grillige dikke luchtwortel, die van elke plant anders is. Met de keramische bloempot Anna Grey levert dat een mooie plant-pot combinatie op. .

Feel Green label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 12 cm
Hoogte: +/- 30 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Ficus Ginseng ook wel Ficus Microcarpa Ginseng genoemd, heeft dikke grillige vertakte wortels boven de grond (luchtwortels) met daaraan stevige, ovale en glimmende blaadjes. Hij heeft gepaarde of gesplitste wortels, dus eigenlijk twee stammen, net als de benen van een mens met een lijf erboven. De naam “Ginseng” heeft betrekking op die vorm “Ginseng” is namelijk het Chinese woord voor wortels en “bonsai” is dan weer Japans voor “boom in pot”. De wortels van deze plant worden gekweekt in China en Maleisië. Daar groeien ze zo’n 10 tot 15 jaar, waarna ze door Nederlandse kwekers worden geïmporteerd en hier in de kas worden af gekweekt als bonsai. De Ficus heeft dus al een heel leven achter de rug tegen de tijd dat jij hem in huis verwelkomt!  De ficus Ginseng is erg leuk om aan je interieur toe te voegen, dankzij zijn aparte vormen. Hij ziet er vanaf iedere hoek weer anders uit. Profiteer van onze Plantada deal!
Standplaats: De Ficus Ginseng Bonsai is een tropische plant en niet winterhard. Het is een plant die in huis op een lichte plek moet staan, maar ´s zomers ook naar buiten kan (op een zonnige plek). Volle zon wordt ook getolereerd, maar als de Ficus Ginseng van binnen komt, moet hij geleidelijk wennen aan de zon. Deze Ficus verdraagt geen schaduw en ook geen temperaturen beneden 15 °C. En verplaats je de Ficus Ginseng, laat hem dan even aan zijn nieuwe plek wennen.
Water: Geef de Ficus Ginseng Bonsai niet te veel water, het is verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. De grond dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. De dikke wortels van deze kamerplant dienen niet om water in op te slaan, dus je kunt de plant beter niet langere periodes overslaan met water geven. In de groeiperiode die loopt van maart t/m augustus is 2 x per week water geven goed, in de winter kun je terug naar 1 x per week. Hoe lichter de Bonsai staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast. Bij droge lucht kunt je het beste wat sproeien met een plantenspuit.
Giftig: Deze Ficus Ginseng Bonsai is giftig.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu