1. Home
  2. /
  3. Planten in pot
  4. /
  5. Stippenbegonia (Begonia Maculata) 40 cm in Bergamo keramiek – 2 stuks

Stippenbegonia (Begonia Maculata) 40 cm in Bergamo keramiek – 2 stuks

27.85

Uitverkocht

Deze Stippenbegonia  heeft mooi donkergroen blad met zilverwitte stippen en de onderzijde is rood/ paars.

Hoogte: ±40 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Een Begonia is een plant die bestaat uit heel veel verschillende soorten. De Stippenbegonia (Begonia Maculata) heeft prachtige donkergroene bladeren die zijn bezaaid met zilverwitte stipjes. De onderzijde van het blad heeft een mooie rood paarse kleur en de randen van de bladeren zijn wat gekarteld. Van oorsprong komt de Begonia uit de vochtige, bosrijke gebieden van Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Een Bladbegonia is een makkelijke plant en momenteel helemaal hip. In deze trendy gekleurde keramiek potten heb je een echte eyecatcher in je huis! Geef de Begonia een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18-20ºC. Zorg ook dat hij op een tochtvrije plek staat en probeer de plant zo min mogelijk te verplaatsen. De Begonia kan je zowel binnen als buiten op terras zetten.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Begonia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
De grond van de Stippenbegonia altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Geef de Begonia één keer in de week water. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.
Sproeien: Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, benevel de plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid. Besproei de plant nooit op de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Begonia regelmatig een scheutje plantenvoeding, hierdoor behoudt de Begonia extra lang zijn sierwaarde. In de herfst en winter groeit de Begonia niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Verpot de Begonia één keer in de twee á drie jaar. Doe dit in het voorjaar en gebruik hiervoor universele potgrond.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
De Begonia hoeft je niet te snoeien. Maar je mag natuurlijk wel altijd de verdorde bladeren of bloemen verwijderen.
Giftig
Het sap van de Begonia is bij inname giftig en kan ook de huid irriteren. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Begonia is door zijn kleine blaadjes niet echt een luchtzuiverende plant.
Ziektes en problemen
Een Begonia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole! 
Plantada-tip:  Zet deze plant één keer per week een half uurtje in een laagje water, zodat de potgrond zich vol water kan zuigen. Laat hem daarna goed uitlekken.

Deze Begonia Maculata komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu