1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Dracaena Warneckei (Drakenbloedboom) 120 cm

Dracaena Warneckei (Drakenbloedboom) 120 cm

60.99

Deze oersterke Dracaena Warneckei is een forse groene aanwinst!

Hoogte: 120 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze grote Dracaena Warneckei heeft glimmend fris groen blad met witte strepen. Bovendien is het mooie blad vrij breed. De Dracaena wordt ook wel Drakenbloedboom genoemd en is een kamerplant die absoluut tegen een stootje kan. Van oorsprong komt de Dracaena uit Afrika en behoort tot de familie Asparagaceae (Aspergefamilie). Zet de Dracaena op een (half)schaduw plek, vermijd direct zonlicht. De Dracaena kan slecht tegen kou en zet de plant ook op een tochtvrije plek. De ideale temperatuur is tussen 18-24°C.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Dracaena nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Dracaena Warneckei heeft niet veel water nodig. Geef water op het moment dat de grond droog is geworden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Bij twijfel geen water geven. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. In de winter kan de Dracaena wel weken zonder water.
# Sproeien
Sproeien bij de Dracaena is niet echt noodzakelijk voor de luchtvochtigheid, want deze plant kan goed tegen droge en warme lucht. Besproei wel regelmatig, dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Dracaena in het groeiseizoen een keer in de zes weken voeding. In de herfst en winter is de plant in rust: geef dan geen voeding!
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Dracaena kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Snoeien is niet echt nodig bij de Dracaena Warneckei.
# Giftig
De Dracaena Warneckei is giftig, het sap kan zorgen voor maagproblemen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Dracaena Warneckei is sterk luchtzuiverend en staat ook hoog in de top 10 luchtzuiverende planten van de NASA. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Dracaena in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De onderste bladeren zullen na een tijdje verkleuren. Deze kun je zonder problemen van de plant naar beneden aftrekken.

Deze Dracaena Warneckei komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu