1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Dracaena Marginata (3 stammen) in pot antraciet 130 cm

Dracaena Marginata (3 stammen) in pot antraciet 130 cm

36.99

Deze Dracaena Marginata heeft mooie donkere sprietvormige bladeren met een rode rand. In een moderne en tijdloze pot van Elho B.for Soft antraciet.

Met Fair Flora label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 24 cm
Hoogte: +/- 130 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Dracaena Marginata XL heeft mooie donkere bladeren met een subtiele rode rand. De bladeren zijn sprietvormig en steken eerst flink omhoog, om dan met een krul horizontaal uit te vallen en vervolgens om te buigen. Deze plant heeft 3 stammen en staat in een mooie sierpot. Deze Dracaena Marginata is van alle Dracaena soorten het makkelijkst te houden. Deze Dracaena is ook één van de planten die de lucht in huis kan zuiveren! Dat betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook allerlei schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Deze Dracaena draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. Deze Dracaena is een zeer sterke kamerplant die tegen een stootje kan. De ideale plant voor diegene die geen groene vingers heeft of weinig thuis is. Hij mag dus absoluut niet ontbreken aan jou collectie groene toppers! Deze Dracaena Marginata XL wordt geleverd in een antraciete ELHO sierpot.
Standplaats: De Dracaena is een makkelijke kamerplant die niet heel veel eisen stelt. Hij kan zowel op een donkere als lichte plaats staan, maar let op dat de hoeveelheid licht juist is. De stelregel voor een Dracaena is: hoe bonter de bladeren, hoe meer licht deze nodig heeft. Een Dracaena met donkere bladeren kan goed op een standplaats met schaduw staan en een Dracaena met lichter blad, doet het goed op een standplaats met half zon/half schaduw. Staat de Dracaena in de directe zon, dan loop je het risico dat de bladeren “verbranden“. Plaats de Dracaena niet te dicht bij een verwarming en houd hem uit de tocht.
Water:
Een Dracaena verbruikt kleine hoeveelheden water. Let op dat er geen laag water in de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels en stam gaan rotten. Laat de grond tussen de gietbeurten door  licht opdrogen. Eens per week water geven in de zomer zal voldoende zijn. In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is dan ruim voldoende. Bij twijfel: beter te weinig water dan te veel! Regelmatig besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.
Giftig: De Dracaena Marginata is licht giftig.
Fair Flora: Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Via Fair Flora krijgt de kweker een eerlijke prijs voor het product.  zodat verdere verduurzaming wordt mogelijk gemaakt. Uitstoot van CO2 die vrijgekomen is bij de teelt, transport en materialen van de plant worden gecompenseerd met aanplant van bamboe in Uganda. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. Met jouw aankoop help je innoveren!

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu