1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Dieffenbachia Mars 65 cm in Mica pot Carrie grijs

Dieffenbachia Mars 65 cm in Mica pot Carrie grijs

27.85

Wil je een grote stoere Dieffenbachia? Koop dan deze Mars met het bekende wit groene blad.

Hoogte: ±65 cm
Potmaat: Ø 18 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Wil je een stoere Dieffenbachia, koop dan deze Dieffenbachia Mars. De Mars is de grootste van alle Dieffenbachia’s. Hij heeft het bekende bonte blad met de prachtige unieke patronen in groen en wit. Zet de Dieffenbachia op een warme lichte- tot halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Zet deze plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 18 en 23°C. Let wel op: het plantensap van de Dieffenbachia is namelijk zeer giftig. Heb je kleine kinderen of huisdieren, raden wij aan om de Dieffenbachia op een veilige plek neer te zetten.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Dieffenbachia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Dieffenbachia regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Te veel water in één keer kan zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten). Potgrond mag niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Dieffenbachia in de lente en zomer twee keer per maand voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft dan ook geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Dieffenbachia is een snelle groeier, geef de plant één keer in de twee jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Lelijke bladeren kan je afknippen. Doe altijd handschoenen aan: het sap van de Dieffenbachia is giftig en kan irriteren op de huid.
# Giftig
Alle delen van de Dieffenbachia Mars zijn zeer giftig. Let op met jonge kinderen en huisdieren. Het gaat  niet alleen om het innemen van de sappen, maar ook de aanraking. De Dieffenbachia is één van de giftigste kamerplanten.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Dieffenbachia is zeer luchtzuiverend. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Plantada-tip
De bladeren van deze plant zoeken het licht op, regelmatig een kwartslag draaien voorkomt dat de plant scheef groeit.
# Sierpot
De mooie donkergrijze Carrie pot uit de collectie van Mica is afkomstig uit Portugal en wordt 100% handgemaakt door authentieke pottenbakkers. De pot heeft een subtiele, natuurlijke structuur. Elke pot is uniek!

Deze Dieffenbachia Mars komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu