1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant) 90 cm in pot Elho Brussels wit

Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant) 90 cm in pot Elho Brussels wit

37.99

De Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant) is niet alleen makkelijk maar ook oersterk!

Hoogte: ±90 cm
Potmaat: Ø 22 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant) heeft glanzende, leerachtige bladeren aan gladde stevige stengels. Ze groeien zo aan de takken dat ze een beetje op veren lijken. De Zamioculcas is één van de populairste kamerplanten en ook nog eens heel makkelijk om te verzorgen. Hij is geschikt voor alle woonruimten. Deze plant kan je echt overal in huis neerzetten, in lichte of donkere ruimtes. Ook droge lucht is geen probleem voor deze plant. Ideale temperatuur is tussen de 18–22ºC.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Zamioculcas heeft weinig water nodig. De plant slaat het water op in de stam en de wortels, Geef regelmatig water, de kluit mag tussen gietbeurten door een beetje uitdrogen. Wil je het helemaal makkelijk hebben,  dompel de plant dan éénmaal per twee/drie maanden onder in water en laat hem daarna goed uitlekken. Het enige waar Zamioculcas niet tegen kan is een voetbad.
# Sproeien
De Zamioculcas kan tegen een lage luchtvochtigheid. Besproei deze plant wel regelmatig met lauw water, dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Zamioculcas is een sterke plant, geeft de plant twee keer per jaar wat voeding. Deze plant mag je ook in de winterperiode voeding geven.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Zamioculcas is geen snelle groeier en houdt van een krappe pot. De Zamioculcas kan je heel het jaar verpotten. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Het is niet nodig de Zamioculcas te snoeien. Geel en lelijk blad kan je het beste verwijderen, dit bespaart de plant energie. Verwijder deze bladeren zo dicht mogelijk bij de stengel.
# Giftig
De Zamioculcas is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Zamioculcas heeft geen luchtzuiverende eigenschappen.
# Plantada-tip
De Zamioculcas groeit een beetje naar het licht toe. Draai regelmatig de plant een kwartslag, zo blijft hij recht groeien.
# Sierpot
Elho Brussels Rond wit met een matte finish heeft een tijdloos design en past in elk interieur. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Zamioculcas komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu