1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Kentiapalm (Howea Forsteriana) 160 cm

Kentiapalm (Howea Forsteriana) 160 cm

72.69

De Kentiapalm is de koning onder de palmen.

Hoogte: 160 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze XL Kentiapalm heeft brede en donkergroene geveerde bladeren. Nieuw blad komt vanuit het hart van de plant, het begint als een speer en vouwt zich dan uit. De Kentiapalm staatook bekend als Howea Forsteriana genoemd. Hij komt van oorsprong van Lord Howe Island, een eiland tussen Australië en Nieuw Zeeland en behoort tot de familie Arecaceae of Palmea. De Kentia is een schaduwplant en staat het liefst op een warme (half)schaduw plek, vermijd altijd direct zonlicht. Wordt het blad wat geel, dan staat hij te licht. Zet de palm ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 15-27°C. De sterke en stijlvolle Kentia is een zeer populaire palmsoort voor in huis, kantoor en openbare ruimte.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Kentia palm nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Kentia altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Potgrond mag nooit uitdrogen.
# Sproeien
De Kentia houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei regelmatig met lauw water (zeker in de winter). Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Zet hem eens in de maand lekker onder de douche!
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Kentia mag je in de lente en zomer eens per maand wat extra voeding geven.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Kentia palm is een langzame groeier en heeft weinig wortels. Verpot hem één keer in de vier à vijf jaar of natuurlijk eerder als de pot te klein wordt. Gebruik gewone universele potgrond of potgrond speciaal voor palmen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een Kentia hoeft je niet te snoeien, maar hij maakt vaak aan de bovenkant nieuw blad aan, dan zal vaak het onderste blad minder mooi worden. Je kan oud, lelijk of geel blad wegknippen,, doe dit zo laag mogelijk bij de stam.
# Giftig
De Kentia palm is niet giftig en dus een veilige plant voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Kentia zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook zeer effectief schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Kentia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht.Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert.  Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Bruine bladpunten kunnen wijzen op een te lage luchtvochtigheid of te veel/weinig water.

Deze Kentiapalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.   


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu