1. Home
  2. /
  3. Kind- & Diervriendelijke kamerplanten
  4. /
  5. Blauwvaren/Zinkvaren Blue Star (Phlebodium Aureum) 40 cm

Blauwvaren/Zinkvaren Blue Star (Phlebodium Aureum) 40 cm

27.10

Deze Blauwvaren/Zinkvaren Blue Star is sterk, gezellig en gezond!

Hoogte: ±40 cm
Potmaat: Ø 17 cm
Klik hier voor de duo aanbieding!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De decoratieve Blauwvaren/Zinkvaren (Phlebodium Areum Blue Star) heeft diep ingesneden bladeren. De bladeren zijn zacht golvend en hebben een diepblauw-groene kleur. Deze plant heeft ook goudbruine harige wortelstokken. Hij komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en behoort tot de eikenvaren familie. Deze varen kan overal staan, als hij maar niet in direct zonlicht staat. Zet de plant wel altijd op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 18-25C°. Hij wordt geleverd in een hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Blauwvaren/Zinkvaren nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Net als de meeste varens heeft ook deze Blauwvaren/Zinkvaren veel water nodig. De grond van de plant altijd licht vochtig houden. Zorg er wel voor dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen. Geef water op de aarde/zijkant en niet in het hart van de plant of op de wortelstokken.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Deze Blauwvaren is een prima plant voor je badkamer.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Blauwvaren/Zinkvaren heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Blauwvaren/Zinkvaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee à drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Blauwvaren/Zinkvaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Blauwvaren/Zinkvaren is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze Blauwvaren/Zinkvaren is zeer luchtzuiverend. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Blauwvaren/Zinkvaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De wortels van deze varen worden rizomen genoemd. Ze groeien boven de grond en mogen niet onder de potgrond bedekt worden.

Deze Blauwvaren/Zinkvaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu