1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Jatropha Multifida (Koraalplant) 35 cm

Jatropha Multifida (Koraalplant) 35 cm

27.10

De Jatropha Multifida is een mooie exotisch bloeiende plant.

Hoogte: 35 cm
Potmaat: Ø 17 cm
Klik hier voor de duo aanbieding!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Jatropha Multifida heeft fijn en diep ingesneden bladeren. Ze zijn donker groen aan de bovenkant en dof grijsachtig aan de onderkant. In het voorjaar heeft de plant mooie rode bloemtrossen, die aan een steel boven de bladeren uitsteken. De Jatropha Multifida is een zeer aparte en decoratieve plant. Hij wordt ook wel Koraalplant of Flessenplant genoemd vanwege de dikke bolling in de stam. Geschikt als kamerplant of in de zomer buiten op het terras (als de temperatuur niet onder de 15° is). Zet de plant op een lichte, zonnige plaats. Ideale temperatuur is tussen de 15-30°C.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Hazenpoot nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Jatropha altijd licht vochtig houden, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen droge lucht. Besproei wel af toe, want dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid (zeker in de winter), helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Jatropha Multifida heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Jatropha Multifida is geen harde groeier en kan je één keer in de twee à drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Jatropha Multifida hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
 De Jatropha Multifida is licht giftig. Sap kan irriteren op je huid. 
# Plantada-tip
Als het blad wat gaat hangen, krijgt de plant te weinig water.

Deze Jatropha Multifida komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu