1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Sansevieria Zeylanica in pot taupe 35 cm – 2 stuks

Sansevieria Zeylanica in pot taupe 35 cm – 2 stuks

28.45

Deze Sansevieria Zeylancia (Vrouwentong) is ook een echte klassieker. De Zeylancia heeft grote platte bladeren, maar zonder een gele rand. Met de keramische bloempot Anna Taupe levert dat een mooie plant-pot combinatie op.

Feel Green label
Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 12cm
Hoogte: +/- 35 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

De Sansevieria Zeylanica is een echte klassieke Sansevieria, met grote platte bladeren zonder een gele rand. Een Sansevieria is extreem makkelijk te verzorgen, doordat hij best wel even zonder water kan en niet heel veel eisen stelt aan zijn standplaats. Deze Sansevieria is ook één van de planten die de lucht in huis kan zuiveren! Dat betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook allerlei schadelijke stoffen uit de lucht haalt. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ’s nachts. Perfecte plant voor de slaapkamer en woningen in de stad en voor huizen met weinig ventilatie. De Sansevieria is weer helemaal hip met deze keramische sierpot Anna Taupe.
Standplaats: De Sansevieria Zeylanica doet niet heel moeilijk over zijn standplaats. Zet deze plant in de schaduw of op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Op een lichte plek blijft het blad het mooiste, maar hij blijft het ook goed doen tot zo’n 4 meter de kamer in. Nog donkerder overleeft de Vrouwentong ook moeiteloos, maar hij wordt dan wel minder mooi.
Water: Omdat deze Sansevieria Zeylanica water kan vasthouden is de waterbehoefte klein. Geef de Sansevieria maar weinig water, de aarde moet goed zijn opgedroogd, voordat er weer water gegeven wordt. Bij teveel water kunnen de wortels van de Sansevieria gaan rotten en zal de plant doodgaan. Beter is het ook om steeds een klein beetje water te geven, in plaats van één keer heel veel. Bij twijfel is het beter om de Sansevieria geen water te geven. Geef in de zomer ongeveer 1 x per 2 weken water en ’s winters kan je hem gerust 6 weken geen water geven. Geef simpelweg pas water als de grond helemaal is opgedroogd, ook onder in de pot.
Giftig: De Sansevieria Zeylanica is licht giftig.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu