1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Cycas Revoluta in pot zwart 65 cm

Cycas Revoluta in pot zwart 65 cm

32.95

Uitverkocht

De Cycas Revoluta zorgt voor tropische sferen in huis of terras. Het is een plant voor het leven! In een modererne en tijdloze zwarte pot van Elho.

Feel Green label
Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 17 cm

Hoogte: +/- 65 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Cycas Revoluta is een plant dat veel weg heeft van een palm, maar de Cycas behoort eigenlijk tot de varens. De Cycas wordt ook wel Sagopalm, Vredespalm of Varenpalm genoemd. Het is een sterke palmachtige varen met fijn glanzende geveerd bladeren. De plant maakt lange bladeren die zich “zoals de varen” ontrollen. De sierlijke bladeren die smal uitlopen, zijn in het begin wat zacht, maar later worden de bladeren hard en stevig. Hij is ook nog eens heel gemakkelijk in de verzorging en het mooie is dat de Cycas bij een goede verzorging heel oud kan worden. zo oud zelfs dat hij meerdere generaties kan overleven. De Cycas groeit erg langzaam en was lange tijd behoorlijk kostbaar in de aanschaf. Goedkoop zijn ze nog steeds niet, maar bij Plantada koop je deze plant voor een zeer scherpe prijs. Deze plant doet het mooi in de huiskamer, maar ook zomers op het terras is het een juweeltje!  De bladeren van de Cycas Revoluta niet teveel aanraken, anders worden ze bruin.
Standplaats: De Cycas vindt het fijn om in voldoende licht te staan. Geef deze plant dus een fijn plekje in de buurt van een raam. Maar hij doet het ook goed in de halfschaduw. De Cycas kan van medio mei tot oktober op het terras staan.
Water: De Cycas verbruikt weinig water. De wortels zijn gevoelig voor te veel water en het daarom van belang dat de grond uitdroogt, voordat je de plant water geeft. In de zomer zal dat ongeveer 1 keer in de week zijn en in de winter om de 2 á 3 weken.
Giftig: De Cycas Revoluta is licht giftig.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu