1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Beaucarnea in pot zwart 90 cm

Beaucarnea in pot zwart 90 cm

42.95

Deze Beaucarnea “Olifantspoot” is een boomvormige plant met een woeste groene kruin. Leuk in ieder huis! In een moderne en tijdloze zwarte pot.

Feel Green label
Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 24 cm
Hoogte: +/- 90 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Beaucarnea heet ook wel Olifantspoot en is zeer decoratief door zijn woeste kruin. Uit een knol groeit een stam die worden bekroond met een vrolijke krullenbol. Hij groeit langzaam maar gestaag en kan tegen een stootje. De Beaucarnea is afkomstig uit tropische en subtropische gebieden in Azië en Afrika. Deze stijlvolle, makkelijk te verzorgen plant, is 3,5 jaar oud voordat de kleinste variant verkocht wordt en de grotere planten kunnen wel tot 15 jaar oud zijn voordat ze de kwekerij verlaten! Tip van onze kweker: “zorg dat de bladeren vrij kunnen hangen, want als ze contact maken met een muur, kast of gordijn, kunnen ze bruin worden”. Een makkelijke plant die op veel plaatsen het prima doet. Een echte eyecatcher door zijn bijzondere uiterlijk.
Standplaats: De Beaucarnea is erg makkelijk wat betreft standplaats. De plant kan op een zonnige tot halfschaduw plek staan. Zet hem dus voor een raam op het oosten, westen of noorden, maar niet de hele dag in de volle zon voor een raam op het zuiden. Zet een Beaucarnea in de zomer niet in het directe zonlicht, dan zullen hij snel bruine bladeren krijgen. In de zomer kan de plant zelfs buiten staan, mits hij niet in het directe zonlicht staat. Het is belangrijk dat de Beaucarnea niet op een plek staat waar het erg donker is. De groei zal dan stoppen en uiteindelijk kan de plant doodgaan.
Water: De Beaucarnea is een familielid van de palmen en heeft dus relatief weinig water nodig. Doordat hij water opslaat in de stam kan de plant zeker in de winter wel enige weken zonder water. Als de stam wat papperig aanvoelt, heb je al een tijdje te veel water gegeven. Geef dus steeds matig water. Bij twijfel geen water geven! Geef pas weer water als de grond droog aanvoelt. Een keertje vergeten water te geven is niet erg. In de knol en stronk slaat de plant water op, om in drogere periodes te kunnen overleven. Zo is de plant deels zelfvoorzienend.
Giftig: De Beaucarnea is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu