1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Cycas Revoluta (Varenpalm) 65 cm

Cycas Revoluta (Varenpalm) 65 cm

27.69

Deze plant heeft een luxe uitstraling!

Hoogte: ±65 cm
Potmaat: Ø 17 cm

Klik hier voor de duo aanbieding!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Cycas Revoluta lijkt op een palm, maar behoort tot de varens. Hij heeft lange en smalle geveerde bladeren die zich net zoals bij varens uitrollen. Alleen worden deze sierlijke bladeren later hard en puntig. De nieuwe bladeren zijn eerst lichtgroen, daarna worden ze vanzelf . De Cycas heeft een stoere en robuuste stam. Deze plant bestaat al ontzettend lang en kan ook heel oud worden. Hij staat ook bekend als Vredespalm, Varenpalm en Sagopalm. Hij komt van oorsprong uit Zuid Oost-Azië en behoort tot de familie van Cycadales (palmvarens). De Varenpalm staat graag op een warme lichte- of halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Hij doet het mooi in de huiskamer, maar ook op het terras is het een juweeltje!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Varenpalm nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Varenpalm heeft maar weinig water nodig. Geef in de zomer water wanneer de grond begint op te drogen en in de winter kan de grond wel 4 tot 6 weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant heeft geen behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Varenpalm de lente en zomer één keer per maand voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft dan ook geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Varenpalm is geen snelle groeier, geef hem één keer in de drie of vier jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Het in niet nodig om de Varenpalm te snoeien. Wanneer het blad dor of lelijk is, kan je deze gewoon bij de stam afknippen.
# Giftig
De Varenpalm is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Varenpalm heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Plantada-tip
 Probeer deze plant zo weinig mogelijk aan te raken, dan blijven de bladeren mooi.
# Sierpot
Elho b.for soft rond antraciet met een matte finish heeft een strak design, waarbij de zachte ronde vorm centraal staat. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht

Deze Varenpalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu