1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Ctenanthe Burle Marxii 30 cm

Ctenanthe Burle Marxii 30 cm

17.95

Bij deze kleurrijke Ctenanthe Burle Marxii zie je overdag de mooi gestreepte bovenkant en als het donker wordt de mooie paarse onderkant. Deze plant sluit ’s avonds namelijk zijn bladeren.

Met Fair Flora label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 12 cm
Hoogte: +/- 40 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Ctenanthe Burle Marxii “Gebedsplant” is vooral een decoratieve plant door de verschillende kleuren in zijn bladtekening. ‘s Avonds trekt de Ctenanthe zijn bladeren op. Dit betekent dat je overdag de mooi gestreepte bovenkant van het blad ziet en als het donker wordt de mooie paarse onderkant. Schrik dus niet als je ’s avonds wat geritsel hoort: dit zijn bladeren die langs elkaar schuiven! Niet alleen decoratief, maar ook gezond!
Standplaats:  Zet de Ctenanthe Burle Marxii op een lichte standplaats zonder directe zon op zijn blad. Het is belangrijk dat deze plant niet te veel licht krijgt. Een raam op het noorden is ideaal. Deze oerwoudplant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig.
Water: Houdt de grond van de Ctenante Burle Marxii licht vochtig, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Laat de grond niet uitdrogen, geef liever regelmatig kleine beetjes water dan 1 x  veel. Geef in de zomer 1 x per week en in de winter 1 x per 2 weken water.
Giftig: De Ctenanthe Burle Marxii is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Fair Flora: Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Uitstoot van CO2 die vrijgekomen is bij de teelt, transport en materialen van de plant worden gecompenseerd met aanplant van bamboe in Uganda. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. Met jouw aankoop help je innoveren!

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu