1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Croton “Mrs Iceton” 100 cm

Croton “Mrs Iceton” 100 cm

58.95

Deze stoere Croton “Mrs Iceton” is een prachtige tropische kamerplant met bontgekleurde bladeren. Het hele jaar Indian Summer in huis.

Met Fair Flora label
Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Croton (Codiaeum Variegatum) staat bekend om zijn prachtig gekleurde bladeren. Hoe meer deze Croton “Mrs Iceton” in het zonlicht staat, hoe meer verschillende kleuren blad deze prachtige plant krijgt. In de meeste gevallen begint het blad als een normaal groen/donkergroen blad, waarna het uitgroeit en verkleurt naar verschillende kleur van geel, rood, oranje, paars, roze en alle kleuren hier tussen. Geniet van deze mooie kleuren. Met deze bijzonder mooie kamerplant haal je het zonnetje in huis.
Standplaats: Zet de Croton Iceton op een lichte tot zonnige plek. Je kunt de Croton het beste op een plek zetten met indirect zonlicht. Deze mooie bonte plant staat het liefst op een raam op het noorden, oosten of westen. De Croton heeft minimaal 5 uur (zo)licht per dag nodig. Als je de plant bij een raam op het zuiden zet, dan 2 á 3 meter van het raam af zetten, omdat de plant anders teveel direct zonlicht krijgt. Als deze kamerplant lichter staat zullen de bladeren meer kleuren. Draai de plant af en toe een stukje, zodat hij mooi naar het licht toe groeit. Deze plant ook niet op de tocht zetten.
Water: Omdat de Croton Iceton een tropische plant is, is het belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden. Geef dus geregeld water, maar geen grote hoeveelheden water. Controleer de potgrond van de Croton altijd even voordat je water geeft. Voelt de grond vochtig? Dan is water geven nog niet nodig. Voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Ook kan deze Croton niet goed tegen een lage luchtvochtigheid, soms even sproeien kan een goede oplossing zijn.
Giftig: Deze Croton “Mrs Iceton” is licht giftig.
Fair Flora: Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Via Fair Flora krijgt de kweker een eerlijke prijs voor het product.  zodat verdere verduurzaming wordt mogelijk gemaakt. Uitstoot van CO2 die vrijgekomen is bij de teelt, transport en materialen van de plant worden gecompenseerd met aanplant van bamboe in Uganda. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. Met jouw aankoop help je innoveren!

 

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu