1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Croton Codiaeum XL “Petra” (Wonderstruik) 100 cm

Croton Codiaeum XL “Petra” (Wonderstruik) 100 cm

57.99

De bonte bladeren maken van de Croton Petra een echte blikvanger voor thuis en kantoor.

Hoogte: ±100 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Croton Codiaeum Variegatum Petra (Wonderstruik) heeft de meest felgekleurde bladeren. De bladnerven zijn iets feller van kleur dan het blad zelf. De takken en de bonte bladeren groeien dicht bij elkaar en is daardoor een mooie compacte plant. Zet de Croton op een lichte zonnige plek, pas op met direct zonlicht. Bij teveel direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden. Op een te donkere plek verliest de Codiaeum zijn prachtige kleuren. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. De ideale temperatuur is tussen de 18-25°C.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Croton nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Croton regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Croton in de lente en zomer twee keer per maand voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft dan ook geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Geef de Croton één keer in de twee jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Snoei de Croton als hij te hoog wordt,  dan blijft hij compact en mooi in vorm. De grootste bladeren of lelijk blad kan je afknippen tot aan de stam.
# Giftig
Het sap van deze Croton is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn.  De Croton is een zeer luchtzuiverende plant. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Plantada-tip
Verandering van verzorging of standplaats kan deze plant stress bezorgen, laat dan vaak wat blad vallen.

Deze Croton Petra komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu