1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Clusia Rosea Princess (Handtekeningenboom) 35 cm – 2 stuks

Clusia Rosea Princess (Handtekeningenboom) 35 cm – 2 stuks

21.99

Deze sterke Clusia Rosea Princess doet het bijna op iedere plek goed!

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Clusia Rosea Princess heeft dikke ovale groene bladeren, die wel 20 cm groot kunnen worden. Deze plant wordt ook wel Handtekeningenboom of Appelvijg genoemd. De stam en takken van deze sterke plant zijn eerst groen, na verloop van tijd verhouten ze en veranderen ze in een bruine kleur. De Princess is wat compacter dan de Rosea. Zet de Clusia op een lichte plek of wat meer in de schaduw, maar vermijd de directe zon om bladverbranding te voorkomen. Ideale temperatuur is tussen de 16-22°C. Het is een sterke kamerplant die wel tegen een stootje kan! Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Clusia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Clusia Rosea Princess altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag in de winter licht opdrogen. Omdat de plant zich gemakkelijk aanpast, is een keer te veel of te weinig water niet schadelijk.
# Sproeien
De Clusia Rosea Princess kan wat drogere lucht verdragen,  maar besproei deze plant (vooral in de winter) regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Clusia in de lente en zomer maandelijks één keer een beetje voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Omdat de Clusia Rosea Princess geen snelle groeier is, is verpotten niet vaak nodig. Neem altijd een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Clusia Rosea Princess mag je in het voorjaar wat terugsnoeien. Gele en lelijke bladeren kan je altijd wegknippen.
# Giftig
De Clusia Rosea Princess is giftig voor mensen en huisdieren. Het sap is irriterend en kan leiden tot misselijkheid en braken.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Clusia is heel goed in lucht zuiveren. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Clusia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!
# Plantada-tip
Verplaats de Clusia Rosea Princess niet steeds van een donkere naar lichte standplaats en probeer grote temperatuurschommelingen te vermijden.

Deze Clusia Rosea Princess komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu