1. Home
  2. /
  3. Makkelijke & Sterke Kamerplanten
  4. /
  5. Graslelie (Chlorophytum Comosum Ocean) 20 cm – 4 stuks

Graslelie (Chlorophytum Comosum Ocean) 20 cm – 4 stuks

24.50

Van deze Graslelie heb je “eeuwig” plezier, hij blijft maar groeien.

Hoogte: ±20 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Graslelie (Chlorophytum Comosum Ocean) heeft vrij breed felgroen blad met een smalle witte rand. De bladeren zijn wat korter en staan meer omhoog. Deze plant wordt ook wel spinnenplant, sprietenplant en zebragras genoemd. Het is een snelle groeier en een plant die al jaren in huiskamers en kantoren te vinden is. Hij krijgt veel uitlopers waaraan zich nieuwe plantjes vormen. Geef de Graslelie een lichte plek, vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Ideale temperatuur is tussen de 18-30℃. Deze kamerplant is ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Het is een leuke plant om neer te zetten, maar hij ook zeer geschikt om op te hangen. Altijd plek voor deze hangplant! Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Goudpalm nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Graslelie altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden lauw water te geven, in plaats van veel in één keer. Potgrond mag niet uitdrogen. De Graslelie is een sterke plant, een keertje vergeten water te geven is niet erg.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Graslelie kan je vanaf de lente tot einde zomer één keer per maand voeding geven. Van oktober tot maart is het niet nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Graslelie is een snelle groeier. Verpot de plant dan ook het liefst ieder jaar. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Graslelie hoeft niet gesnoeid te worden. Als er heel veel uitlopers zijn, mag je die gewoon verwijderen. Ook lelijk blad mag je helemaal afknippen.
#Luchtzuiverend
Alle planten zetten CO2 om in zuurstof, maar niet alle planten kunnen de lucht zuiveren in je huis. Volgens onderzoek van NASA haalt de Graslelie tot 95% van alle schadelijke stoffen uit de lucht. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis.
# Ziektes en problemen
Een Graslelie in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
#Giftig
De Graslelie is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Plantada-tip
Als je de uitlopers van de plant afknipt, zet ze dan in in kleine potjes en ze zullen uitgroeien tot grote en sterke planten.

Deze Graslelie komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu