1. Home
  2. /
  3. Plantada Deals
  4. /
  5. Chamaedorea Elegans (Mexicaanse dwergpalm) 40 cm in terracotta pot – 2 stuks

Chamaedorea Elegans (Mexicaanse dwergpalm) 40 cm in terracotta pot – 2 stuks

24.95

De Chamaedorea is een compacte palm uit Mexico.

Hoogte: ±40 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Chamaedorea Elegans (Mexicaanse dwergpalm) heeft de typisch veervormige palmbladeren. Het is een klein blijvende palm, die wat meer in de breedte groeit. Hij wordt maximaal  120 cm en is dus ideaal voor wat kleinere ruimtes. Deze palm wil graag veel daglicht, maar vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 15-30°C. Deze dwergpalm is al jaren populair en geeft jouw interieur een groene  en tropische uitstraling. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water deze planten nodig hebben. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van deze palmen altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de herfst en winter gebruiken ze minder water dan in de zomer. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze planten regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef ze in de lente en zomer twee keer per maand voeding. In de herfst en winter groeien ze niet en hebben dan geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Geef ze één keer in de twee jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Ze worden niet erg groot, dus is snoeien niet echt nodig. Lelijke blaadjes kan je gemakkelijk afknippen.
# Giftig
Deze palmen zijn niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze planten hebben luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een plant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De onderste bladeren zullen bruin worden en afsterven. Knip deze weg, er komen aan de bovenkant vanzelf nieuwe bladeren.
Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu.  Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!

Deze Dwergpalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu