1. Home
  2. /
  3. Grote Kamerplanten
  4. /
  5. Caryota Mitis (Vinnetjespalm) 120 cm

Caryota Mitis (Vinnetjespalm) 120 cm

52.49

Deze Caryota Mitis is een bijzondere palm.

Hoogte: ±120 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Caryota Mitis heeft unieke bladeren die bestaan uit deelblaadjes die een beetje een driehoekig-waaierachtige vorm hebben. Na verloop van tijd zijn ze gespleten aan de uiteinden en lijken dan wat op een vissenstaart. De Caryota Mitis wordt ook wel Vinnetjespalm/Vissenstaartpalm genoemd. Zet deze palm op een warme schaduwrijke plek, vermijd direct zonlicht. De ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. Het is een mooie sterke palm met een hele sierlijke uitstraling.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Caryota Mitis nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Caryota altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Sproeien van de Caryota Mitis is niet echt nodig, maar in de winter wel wenselijk. Besproei regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Caryota Mitis in de lente en zomer twee keer per maand palmen voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft hij geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Geef de Caryota Mitis eens in de twee jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Caryota Mitis wordt niet erg groot,  dus is snoeien niet echt nodig. Lelijke blaadjes en bruine randjes kan je gewoon afknippen.
# Giftig
De Caryota is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Caryota heeft luchtzuiverende eigenschappen. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Caryota Mitis in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Groeit hij niet goed, zet hem dan iets dichter bij het raam.

Deze Caryota Mitis palm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu