1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Rufibarba 32 cm – 3 stuks

Calathea Rufibarba 32 cm – 3 stuks

20.49

Deze Calathea Rufibarba is een veeleisende plant, maar als je beschikt over groene vingers dan is deze plant echt iets voor jou. Het is een echte blikvanger in je huis.
 
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 12 cm
Hoogte: +/- 32 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

De Calathea met de leukste naam: Rufibarba betekent harige veren. Met die sierlijke lange, smalle gegolfde bladeren zijn ze ooit in het wild van Zuid-Amerika gevonden en dus zo genoemd. De felgekleurde bladeren hebben een uniek kleurenpatroon en groeien recht omhoog. Het blad is licht- tot grijsgroen aan de bovenzijde en dieprood aan de onderkant. Het leuke aan de Calathea is, dat de plant in de avond haar blad sluit en deze in de ochtend weer opent.
Standplaats: De Calathea staat ook bekend als schaduwplant, hij kan ook op iets minder lichtere plaatsen staan. Naast natuurlijk de woonkamer past hij perfect op donkere plekken in huis, zoals in de hal en slaapkamer. Maar wat te denken van de badkamer? In deze vochtige omgeving voelt de Calathea zich helemaal thuis. Zet de plant niet in de directe zon, een plek wat verder in de kamer vindt hij prima. Zet de Calathea ook op een tochtvrije plaats.
Water: De Calathea Rufibarba regelmatig water geven, de plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen. Voel altijd voor je water geeft even hoe vochtig de grond nog is. Je kunt de Calathea daarnaast nog verwennen om de plant af en toe nog te benevelen, zo zorg je voor een hogere luchtvochtigheid. En daar maak je deze Calathea erg gelukkig mee!
Giftig:
De Calathea Rufibarba is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu