1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Medaillon (Pauwenplant) 80 cm

Calathea Medaillon (Pauwenplant) 80 cm

49.99

De Calathea Medallion is een echte schaduwplant.

Hoogte: 80 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Calathea Medaillon (Pauwenplant) heeft grote bladeren in verschillende kleuren groen met een prachtig patroon. De onderkant van het blad is paars/rood van kleur. De Calathea heeft een bijzondere eigenschap: de plant heeft een dag- en nacht ritme. Zodra het ochtendlicht in de kamer valt, spreiden de bladeren zich om het licht op te vangen en ’s avonds sluiten ze zich weer.
Verzorging: Moeilijk.
Standplaats: Deze Calathea doet het goed op een warme lichte- of halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Zet de plant ook op en tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 15-23ºC.
Waterbehoefte: De grond van de Calathea altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
Sproeien: Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Luchtzuiverend: Deze plant kan zeer effectief schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. Zet ook beter CO2 om in zuurstof dan andere planten.
Giftig: De Calathea Medaillon is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
Plantada-tip:  Als deze plant eenmaal een plekje heeft gevonden, daarna liever niet meer verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

Deze Calathea Medaillon komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.

Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu