1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Medaillon 80 cm

Calathea Medaillon 80 cm

47.99

Deze Calathea Medaillon heeft grote bladeren met prachtige patronen, die ‘s avonds sluiten. Met dit flinke formaat fleurt deze plant iedere donkere hoek op.

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 80 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

Deze Calathea Medaillon “Pauwenplant” heeft grote bladeren met prachtige patronen op het blad. Zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het blad heeft deze Calathea prachtige kleuren. De Calathea heeft een bijzondere eigenschap, de blaadjes sluiten zich als de hoeveelheid licht afneemt. De plant kent dus een dag- en nachtritme, wat de bijnaam van “Living plant” heeft opgeleverd. Het sluiten van de blaadjes is ook hoorbaar, een ritselend geluid.  Deze plant heeft bovendien een zeer luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. Met zijn flinke formaat fleurt deze plant iedere donkere hoek op.
Standplaats: De Calathea Medaillon staat ook bekend als schaduwplant, hij kan ook op iets minder lichtere plaatsen staan. Naast natuurlijk de woonkamer past hij perfect op donkere plekken in huis, zoals in de hal en slaapkamer. Maar wat te denken van de badkamer? In deze vochtige omgeving voelt de Calathea zich helemaal thuis. Zet de plant niet in de directe zon, een plek wat verder in de kamer vind hij prima. Zet de Calathea ook op een tochtvrije plaats.
Water: De Calathea Medaillon regelmatig water geven, de plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen. Voel altijd voor je water geeft even hoe vochtig de grond nog is. Je kunt de Calathea daarnaast nog verwennen om de plant af en toe nog te benevelen, zo zorg je voor een hogere luchtvochtigheid. En daar maak je deze Calathea erg gelukkig mee!
Giftig: De Calathea Medaillon is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu