1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Medaillon in pot wit 70 cm

Calathea Medaillon in pot wit 70 cm

29.49

Deze Calathea Medaillon heeft grote bladeren met prachtige patronen en kleuren, die ‘s avonds sluiten. Sssst…hoor je het geritsel? In een moderne en tijdloze sierpot van Elho brussels wit.

Feel Green label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 19 cm
Hoogte: +/- 70 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Calathea Medaillon “Pauwenplant” heeft grote bladeren met prachtige patronen op het blad. Zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het blad heeft deze Calathea prachtige kleuren. De Calathea ‘Medallion’ heeft donkergroene en lichtgroene bladeren met een paarse onderkant. De Calathea heeft een bijzondere eigenschap, de blaadjes sluiten zich als de hoeveelheid licht afneemt. De plant kent dus een dag- en nachtritme, wat de bijnaam van “Living plant” heeft opgeleverd. Het sluiten van de blaadjes is ook hoorbaar, een ritselend geluid. Deze plant heeft bovendien een zeer luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. Deze Calathea fleurt  iedere donkere hoek op. Als je goed voor deze Calathea zorgt, kan je lang van zijn mooie kleuren genieten!
Standplaats: De Calathea Medaillon is geeschikt voor alle woonruimten. Deze plant staat ook bekend als schaduwplant, hij kan dus ook op iets minder lichtere plaatsen staan. Naast natuurlijk de woonkamer past hij perfect op donkere plekken in huis, zoals in de hal en slaapkamer. Maar wat te denken van de badkamer? In deze vochtige omgeving voelt de Calathea zich helemaal thuis. Zet de plant niet in de directe zon, een plek wat verder in de kamer vindt hij prima. Zet de Calathea ook op een tochtvrije plaats.
Water: De Calathea Medaillon regelmatig water geven, de plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen. Voel altijd voor je water geeft even hoe vochtig de grond nog is. Je kunt de Calathea daarnaast nog verwennen om de plant 2 x per maand nog te benevelen, zo zorg je voor een hogere luchtvochtigheid. En daar maak je deze Calathea erg gelukkig mee!
Giftig: De Calathea Medaillon is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu