1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Insigne in pot wit 55 cm

Calathea Insigne in pot wit 55 cm

25.49

De Calathea Insigne is een indrukwekkende kamerplant met unieke langwerpige smalle bladeren die bijzonder mooi getekend zijn. In een moderne en tijdloze pot van Elho B.for Soft wit.

Feel Green label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 14 cm
Hoogte: +/- 55 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Calathea Insigne is niet alleen decoratief, maar ook gezond! Hij heeft een sterke luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. De Calathea Insigne heeft smalle lange bladeren die bijzonder mooi getekend zijn met lichtgroen en donkergroen. De onderkant van de bladeren hebben een paarse kleur. Een bijzondere eigenschap van de Calathea is dat de bladeren zich ’s avonds sluiten om in de ochtend weer open te gaan. Als je goed luistert, kan je dit ook horen!  De plant kent dus een dag- en nachtritme, wat de bijnaam van ‘living plant’ heeft opgeleverd.
Standplaats: De Calathea Insigne kan ook op iets minder lichtere plaatsen staan. Deze plant gaat het huis voorzien van kleur op de plaatsen waar andere planten niet graag staan. Naast natuurlijk de woonkamer past hij perfect op donkere plekken in huis, zoals in de hal en slaapkamer. Maar wat te denken van de badkamer? In deze vochtige omgeving voelt de Calathea zich helemaal thuis. Zet de plant niet in de directe zon, een plek wat verder in de kamer vindt hij prima. Zet de Calathea ook op een tochtvrije plaats.
Water: Geef de Calathea Insigne regelmatig water, houd de aarde altijd vochtig zonder dat de plant in een laag water staat. De plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen. Voel altijd voor je water geeft even hoe vochtig de grond nog is. Je kan de Calathea daarnaast nog verwennen door de plant af en toe nog te besproeien, want deze oerwoudplant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig.
Giftig: De Calathea Insigne is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company.  Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu