1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Insigne (Pauwenplant) 55 cm – 2 stuks

Calathea Insigne (Pauwenplant) 55 cm – 2 stuks

27.10

Deze Calathea Insigne heeft lange smalle golvende bladeren met een rood/paarse onderkant.

Hoogte: ±55 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Calathea Lancifolia Insigne heeft geribbelde, lange smalle  bladeren. Ze zijn donkergroen met een lichtgroen patroon. De onderkant is opvallend paars/rood van kleur. De Calathea wordt ook wel Pauwenplant of Living Plant genoemd. Hij heeft namelijk een bijzondere eigenschap: deze plant heeft een dag- en nacht ritme. Zodra het ochtendlicht in de kamer valt, spreiden de bladeren zich om het licht op te vangen en ’s avonds sluiten ze zich weer. Zet de Calathea Insigne op een halfschaduw plek en vermijd de directe zon om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op en tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 15-23ºC. De Calathea is helaas niet de makkelijkste plant om te verzorgen. Profiteer van onze Plantada deal!
# Waterbehoefte

Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Calathea Insigne nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef de Calathea Insigne regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
De Calathea Insigne houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant.  Geef de Calathea Insigne in de lente en zomer twee keer per maand voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft hij geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Geef de Calathea Insigne één keer in de twee jaar een ruimere pot. Dit kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Calathea Insigne wordt niet erg groot, dus is snoeien niet echt nodig. Lelijke blaadjes kan je gemakkelijk afknippen. Knip niet te veel weg, want de plant heeft blad nodig om weer te kunnen groeien.
# Giftig
Deze Calathea Insigne is een ideale kamerplant, hij is niet giftig voor mens en dier.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Calathea heeft luchtzuiverende eigenschappen. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Calathea in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als deze plant eenmaal een plekje heeft gevonden, daarna liever niet meer verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie.

Deze Calathea Insigne komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu