1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Calathea Rufibarba “Elger Grass” in pot wit 60 cm

Calathea Rufibarba “Elger Grass” in pot wit 60 cm

25.99

De Calathea “Elger Grass” is een mooie volle plant. Hij is niet alleen decoratief, maar ook gezond! In een moderne en tijdloze sierpot van Elho brussels wit.

Feel Green label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 17 cm
Hoogte: +/- 60 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Calathea Rufibarba “Elger Grass” is een mooie volle plant met een opvallende bladvorm. De vele, langwerpige blaadjes hebben een geribbelde zijkant, de bovenkant van deze bladeren zijn glanzend groen en de onderkant is paars. Door de geribbelde blaadjes en de manier waarop de Calathea ‘Elger Grass’ groeit, komen deze kleurverschillen heel mooi naar voren. Deze plant heeft een bijzondere eigenschap: hij volgt het ritme van de natuur. Zodra het ochtendlicht in de kamer valt, spreiden de prachtbladeren zich om het licht op te vangen en ’s avonds sluiten ze zich weer. De plant kent dus een dag- en nachtritme, wat de bijnaam van ‘living plant’ heeft opgeleverd. Door deze “Elger Grass” genieten we ook de hele dag van een schone lucht in huis, want deze plant is ook nog eens sterk luchtzuiverend. De Calathea Rufibarba “Elger Grass” is een mooie maar zeker geen gemakkelijke kamerplant.
Standplaats: Deze Calathea “Elger Grass” is geschikt voor alle woonruimten. Deze plant gaat je huis voorzien van kleur op de plaatsen waar andere planten niet graag staan. De Calathea “Elger Grass” kan heel goed in wat donkere hoeken van het huis geplaatst worden, bijvoorbeeld in een hal of badkamer. De badkamer heeft meestal niet veel licht maar wel een grote luchtvochtigheid waar de Calathea goed tegen kan. Zet de plant niet in de directe zon, want bij te veel zon zullen de bladeren bruine vlekken krijgen. Verder houd hij net als zovele andere kamerplanten niet van
Water: Geef de Calathea “Elger Grass” regelmatig water, houd de aarde altijd vochtig zonder dat de plant in een laag water staat. De plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen. Voel altijd voor je water geeft even hoe vochtig de grond nog is. Je kan de Calathea daarnaast nog verwennen door de plant af en toe nog te besproeien, want deze oerwoudplant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig.
Giftig: De Calathea ”Elger Grass” is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu