1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata Nolina) 35 cm – 2 stuks

Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata Nolina) 35 cm – 2 stuks

24.95

Uitverkocht

Deze jonge Olifantspoot Nolina heeft  alleen een knol en nog geen stam!

Hoogte: 35 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata Nolina) is een ideale kamerplant met een moderne uitstraling. Iedere pot bevat maar liefst drie planten. Deze jonge planten hebben nog geen stam, de bladeren komen direct uit de knol en later vormt daar pas een stam. Van oorsprong komt deze plant uit Mexico en de omliggende landen in Centraal Amerika. Deze stijlvolle, makkelijk te verzorgen plant, is 3,5 jaar oud voordat de kleinste variant verkocht wordt. Hij groeit langzaam, maar gestaag en kan tegen een stootje. Makkelijk te verzorgen, een zeer geschikte plant voor beginners en ideaal voor op kantoor. De Beaucarnea heeft graag een lichte standplaats, maar staat liever niet in de volle zon. De ideale temperatuur is tussen de 20-30ºC. In de zomer kan hij naar buiten, je kunt hem weer binnen zetten als de nacht temperaturen onder de 10°C komt.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Beaucarnea nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
In de knol en stronk slaat deze plant water op om in drogere periodes te kunnen overleven. Geef de Beaucarnea pas water als de grond droog aanvoelt. Een keertje vergeten water te geven is niet erg. Wacht bij twijfel met water geven, beter te droog dan te nat. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
Sproeien: De Olifantspoot kan goed tegen droge en warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Beaucarnea is een makkelijke plant, die je in de lente en zomer één keer per maand plantenvoeding geeft. In de herfst en winter groeit de Beaucarnea niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. De Beaucarnea is geen snelle groeier, dus één keer in de twee of drie jaar verpotten is voldoende. Of eerder wanneer de pot te klein wordt.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
Wordt de Beaucarnea te groot? Gewoon de stam afzagen. Maar niet te laag een ook niet door het dikke deel. Opgedroogde bruine sprieten kun je afknippen of helemaal weghalen.
Giftig
De Beaucarnea staat niet bekend als een giftige plant voor mensen en dieren.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Beaucarnea is niet echt een grote luchtzuiveraar.
Ziektes en problemen
Een Beaucarnea in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!
Plantada-tip
Zorg dat de bladeren vrij kunnen hangen.

Deze Olifantspoot komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 

 

:


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu