1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten
  4. /
  5. Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata) vertakt 90 cm

Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata) vertakt 90 cm

64.49

Deze vertakte Olifantspoot is een stoere en ijzersterke plant. Leuk in ieder huis!

Hoogte: ±90 cm
Potmaat: Ø 30 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Olifantspoot(Beaucarnea Recurvata ) is een ideale kamerplant met een moderne uitstraling. Deze vertakte Olifantspoot heeft een woeste pluim van lange warrige en smalle bladeren die naar beneden buigen. Uit een zware knol groeit een stoere stevige stam. Deze stijlvolle, makkelijk te verzorgen plant, is 3,5 jaar oud voordat de kleinste variant verkocht wordt. Hij groeit langzaam en kan tegen een stootje. De Olifantspoot heeft graag een licht, zonnig plekje, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. De ideale temperatuur is tussen de 20-30ºC. In de zomer kan hij naar buiten, je kunt hem weer binnen zetten als de nacht temperaturen onder de 10°C komt. Makkelijk te verzorgen, een zeer geschikte plant voor beginners en ideaal voor op kantoor.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Olifantspoot nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. In de knol en stronk slaat deze plant water op om in drogere periodes te kunnen overleven. Geef de Olifantspoot pas water als de grond droog aanvoelt. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Een keertje vergeten water te geven is niet erg. Wacht bij twijfel met water geven, beter te droog dan te nat. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
De Olifantspoot kan goed tegen droge en warme lucht. Besproei wel regelmatig (zeker in de winter) met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Olifantspoot is een makkelijke plant, die je in de lente en zomer één keer per maand plantenvoeding geeft. In de herfst en winter groeit de Olifantspoot niet en heeft dan geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Olifantspoot is geen snelle groeier, dus één keer in de twee of drie jaar verpotten is voldoende. Of eerder wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Knip bruine punten af en dood/dor blad in het geheel verwijderen. Wordt de plant te groot? Zaag dan een kruin van de stam af. Doe dit in het voorjaar.
# Giftig
De Olifantspoot staat niet bekend als een giftige plant voor mensen en dieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Olifantspoot is niet echt een grote luchtzuiveraar.
# Ziektes en problemen
Een Olifantspoot in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Zorg dat de bladeren vrij kunnen hangen, anders kunnen ze bruin worden.

Deze Olifantspoot komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu