1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Moedervaren (Asplenium Parvati) 55 cm

Moedervaren (Asplenium Parvati) 55 cm

34.69

Deze grote Moedervaren is een aparte varen met een heel leuk klein blaadje

Hoogte: 55 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Moedervaren (Asplenium Parvati) heeft een heel leuk klein blaadje. Het glimmende blad is donkergroen en voelt stevig aan. Van oorsprong komt deze plant uit delen van Azië en Australie. Deze Moedervaren doet het goed op een halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Hij heeft een hekel aan kou en tocht. Het is een geschikte plant voor de badkamer. Ideale temperatuur is tussen de 18-23°C. Met deze aparte varen haal je de natuur in huis en bij de juiste verzorging heb je lang plezier van deze plant.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Moedervaren nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
Net als de meeste varens heeft ook deze Moedervaren veel water nodig. De grond van de plant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren..
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Moedervaren heeft niet zoveel voeding nodig. Gedurende de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de Moedervaren in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. De Moedervaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee á drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
De Moedervaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
Giftig
De Moedervaren is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze plant is licht luchtzuiverend en kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen.
Ziektes en problemen
Een Moedervaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Plantada-tip

Geef water op de aarde en niet in het hart van de plant.

Deze Moedervaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu