1. Home
  2. /
  3. Makkelijke & Sterke Kamerplanten
  4. /
  5. Nestvaren (Asplenium Antiquum) 25 cm in pot Elho Vibes zijdewit

Nestvaren (Asplenium Antiquum) 25 cm in pot Elho Vibes zijdewit

21.99

Deze sterke Nestvaren Antiquum heeft opvallend dun langwerpig frisgroen blad.

Hoogte: ±25 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Japanse Nestvaren (Asplenium Antiquum) heeft opvallend groot blad. Het is glanzend, frisgroen en gegolfd. De onderkant van het blad heeft donkere lijntjes langs de bladnerven. Het blad ontrolt vanuit het midden en omdat het blad in een rozet groeit, heeft hij de naam nestvaren gekregen. Zet de Varen op een lichte- of halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 18-25°C. Met deze aparte varen haal je de natuur in huis en bij de juiste verzorging heb je lang plezier van deze plant.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Nestvaren nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond.  Net als de meeste varens heeft ook deze Nestvaren veel water nodig. De grond van de plant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei de Nestvaren regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren..
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Nestvaren heeft niet zoveel voeding nodig. Gedurende de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de Nestvaren in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Nestvaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee ä drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Nestvaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Nestvaren is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Deze plant is licht luchtzuiverend en kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnenHij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Nestvaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip

Geef water op de aarde en niet in het hart van de plant.
# Sierpot
Elho Vibes Fold Rond zijdewit met licht afgeronde vorm en met trendy ribpatroon. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Nestvaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu