1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Aspidistra 85 cm

Aspidistra 85 cm

36.95

Deze zeer sterke Aspidistra heeft langwerpige sierlijke donkergroene bladeren. Deze groeien dicht op elkaar, hierdoor heeft deze plant een erg volle uitstraling.

Potmaat: Ø 19 cm
Hoogte: +/- 85 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Aspidistra is bekend onder vele namen, de Nederlandse namen van de Aspidistra zijn de Kwartjesplant, Kloosterplant, Blarenplant of Slagersplant. De laatste benaming komt van vroeger, toen veel slagers deze plant in hun slagerij hadden. Het is een plant is die het goed doet met weinig licht en ook geen probleem heeft met koudere temperaturen. De Aspidistra is dus bij uitstek geschikt om op donkere plekken in huis of op kantoor te staan.
Standplaats: De Aspidistra is een sterke kamerplant die je op veel plekken neer kunt zetten.. De Aspidistra neemt genoegen met weinig licht. Met extreme warmte heeft de Aspidistra wel wat moeite, dus zet de plant niet in direct zonlicht of bij de kachel. Wanneer het blad te veel zonlicht ontvangt zal het blad vergelen. Hij doet het ook goed op een plek waar het wat koeler is, dus hij kan prima in een niet verwarmde vertrek in huis staan.
Water: De Aspidistra stelt geen hoge eisen wat betreft het water geven Geef niet te veel water, want de Aspidistra blijft op zijn mooist, als de grond licht uitdroogt voordat hij weer water krijgt. Meerdere dagen in droge grond overleeft de Aspidistra zonder problemen. Als je op vakantie gaat voor een aantal weken geeft de plant vooraf wat water. De plant slaat het water op in zijn wortelstokken en in tijd van droogte wordt deze reserve gebruikt. Het langwerpige, diep donkergroene en sierlijke blad is vrij dik en leerachtig, waardoor de Aspidistra weinig water verdampt.
Gifig: De Aspidistra is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu