1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Aspidistra Elatior (Kwartjesplant) 85 cm

Aspidistra Elatior (Kwartjesplant) 85 cm

37.95

Deze zeer sterke Aspidistra staat graag op een donker en koel plekje!

Hoogte: ±85 cm
Potmaat: Ø 19 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze 12-bladige Aspidistra heeft langwerpig donkergroen blad. Het glimmende sierlijke blad is vrij dik en leerachtig en kan wel 60 centimeter lang worden. De dunne stelen en de grote bladeren maken de Aspidistra een opvallende plant. De Aspidistra is bekend onder vele namen: kwartjesplant, kloosterplant en blarenplant. Van oorsprong komt deze plant uit China en Japan. De Aspidistra kan tegen lagere temperaturen en kan bijna overal staan, maar het liefst staat deze plant op een schaduwplek. Een geschikte plant voor een plek waar andere planten het niet zo goed doen. Het is een onverwoestbare bladplant!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aspidistra nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Aspidistra heeft weinig water nodig, hij slaat water op in zijn wortelstokken en gebruikt dit in reserve tijd van droogte. Geef de plant pas water als de grond wat droger is, nooit helemaal uit laten drogen. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproeien is niet echt nodig, maar kan ook geen kwaad. Besproei hem regelmatig, dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Aspidistra is geen snelle groeier en heeft ook maar weinig voedingsstoffen nodig. In de lente en zomer kan je af en toe een beetje plantenvoeding toevoegen aan het water. In de herfst en winter groeit de Aspidistra niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aspidistra is geen snelle groeier, verpotten is dan ook niet vaak nodig. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Aspidistra wordt niet groot, snoeien is niet echt nodig. Verwijder wel altijd de lelijke of verkleurde bladeren.
# Giftig
De Aspidistra staat over het algemeen niet bekend als een giftige plant voor mensen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Aspidistra is een lichte luchtzuiveraar, maar door zijn grote bladeren is hij wel goed in het verhogen van de luchtvochtigheid.
# Ziektes en problemen
Een Aspidistra in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Deze plant kan goed tegen temperatuurschommelingen. Alleen het blad van de Aspidistra is wel kwetsbaar voor scheuren.

Deze Aspidistra komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu