1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Sierasperge (Asparagus Densiflorus Sprengeri) 40 cm – 2 stuks

Sierasperge (Asparagus Densiflorus Sprengeri) 40 cm – 2 stuks

34.79

Deze Sierasperge is een decoratieve frisgroene plant met een varenachtig uiterlijk.

Hoogte: 40 cm
Potmaat: Ø 17 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Sierasperge (Asparagus Densiflorus Sprengeri) heeft zeer fijne naaldachtige blaadjes. Ze zitten aan vertakte stengels met veel verfijnde zijtakjes. De plant heeft een varenachtig uiterlijk en groeit redelijk snel uit tot een mooie volle plant. De Asparagus komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Zuidoost-Azië en het midden van Afrika. De Sierasperge is een zeer decoratieve en sterke plant. Hij wordt geleverd in hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten. Je kan de Sierasperge op zowel een zonnige  als schaduwrijke plek zetten. Ideale temperatuur is tussen de 15-21ºC. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Sierasperge nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Houd de Sierasperge altijd licht vochtig, maar zorg dat hij niet met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig kleine hoeveelheden water. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.
# Sproeien
De Sierasperge heeft geen behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Besproei deze planten wel regelmatig met lauw water. zeker in de winter met de verwarming. Het helpt direct preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Asparagus in de lente en zomer één of twee keer per maand extra voeding. In de herfst en winter is het overbodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Sierasperge is geen snelle groeier. verpot hem één keer in de twee jaar of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Sierasperge groeit hard en kan zelfs een beetje verwarren en verwilderen. Snoei daarom af en toe de uitlopers bij. Om de mooie sierwaarde te behouden kan je ook de oude verdorde of verkleurde takjes en blaadjes van de Asparagus wegknippen.
# Giftig:
De Sierasperge is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Pas ook een beetje op met de scherpe stekels aan de stengels.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Sierasperge is helaas geen luchtzuiverende plant.
# Ziektes en problemen
Een Sierasperge in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Plantada-tip
Wordt de Sierasperge wat geel? Dan krijgt hij vaak te veel (zon)licht.

 Deze Sierasperge komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu