1. Home
  2. /
  3. Luchtzuiverende Kamerplanten
  4. /
  5. Goudpalm XL (Areca Dypsis Lutescens) 100 cm

Goudpalm XL (Areca Dypsis Lutescens) 100 cm

34.69

De populaire Goudpalm is een uitbundige palm. Groot en groen, maar niet té ruig.

Hoogte 100 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Goudpalm heeft heldergroene, geveerde bladeren. De dunne rietachtige bladstengels komen rechtstreeks vanuit het midden van de plant en groeien omhoog. Het is één van de bekendste palmsoorten en deze sierlijke vederpalm kan erg groot worden. De Areca komt van oorsprong uit de tropen van Madagascar en behoort tot de familie Arecaceae ook wel Palmae. Er worden verschillende namen gebruikt voor deze palm, zoals: Arecapalm, Dypsis lutescens of Vlinderpalm. Zet de Goudpalm op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Ideale temperatuur is tussen de 18-25°C. De Goudpalm heeft een hekel aan tocht en probeer ook niet teveel tegen de bladeren aan te lopen. Helemaal klaar om te schitteren in je woonkamer!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Goudpalm nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Goudpalm altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Geef de palm in de zomer twee à drie keer per week water en in de winter één keer per week. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Hoe meer hoe beter!
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Goudpalm kan je vanaf de lente tot einde zomer één keer per maand voeding geven. Van oktober tot maart is het overbodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot deze Goudpalm eens in de twee tot drie jaar. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Verwijder de oude bladeren van de Goudpalm, zo kan hij al zijn kracht steken in nieuw blad. Knip de bladeren zo dicht mogelijk bij de stam weg.
# Giftig
De Goudpalm Is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Goudpalm is één van de meest luchtzuiverende planten. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook zeer effectief schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Goudpalm in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De onderste bladeren zullen bruin worden en afsterven. Knip deze dan weg: er komen vanzelf nieuwe bladeren aan de bovenkant.

Deze Goudpalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu