1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Anthurium Jenmanii Green Passion (Flamingoplant) 90 cm

Anthurium Jenmanii Green Passion (Flamingoplant) 90 cm

77.99

Uitverkocht

Deze exotische Anthurium Jenmanii Green Passion is een zeer decoratieve bladplant.

Hoogte: 90 cm
Potmaat: Ø 27 cm

 

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Anthurium Jenmanii Green Passion heeft grote leerachtige bladeren met een bijzonder mooie bladtekening. Bij deze oersterke langbladige Flamingoplant gaat het om de prachtige bladeren en niet om de bloem. Hij komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika en behoort tot de familie van de Araceae (Aronskelkachtigen). De Anthurium wil graag veel licht, vermijd alleen direct zonlicht. Bij teveel direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden. Zet de plant op een tochtvrije plek en niet direct naast de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 20-25°C. Deze plant doet het heel goed in de badkamer, omdat de plant van een hoge luchtvochtigheid houdt. Met deze kamerplant haal je echt de natuur in huis.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Anthurium Jenmanii Green Passion nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Houd de Anthurium altijd licht vochtig, maar zorg dat hij niet met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig kleine hoeveelheden water. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. In de wintermaanden mag de grond af en toe een beetje uitdrogen.
# Sproeien: De Anthurium Jenmanii Green Passion houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze planten regelmatig met lauw water. Zeker in de winter met de verwarming aan. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Anthurium Jenmanii Green Passion kan je vanaf de lente en zomer één keer per maand extra voeding geven. In de herfst en winter is het overbodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Anthurium Jenmanii Green Passion kan je één keer in de twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Knip de oude en verkleurde bladeren van de Anthurium Jenmanii Green Passion af. Dan kan de plant meer energie geven aan nieuw blad.
# Giftig
 De Anthurium Jenmanii Green Passion is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Bij inname van de plant kan misselijkheid of braken het gevolg zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn.  De Anthurium Jenmanii Green Passion is een zeer luchtzuiverende plant. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook zeer effectief schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Anthurium in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!

Deze Anthurium Jenmanii Green Passion komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu